Karadeniz'de petrol arama sondajı başlıyor

EKONOMİ Haber Girişi : 11 Aralık 2014 10:49
Karadeniz'de petrol arama  sondajı başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ıUluslararas Petrol ve Doğalgaz Stratejileri Sempozyumu Galasında konuştu:Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız. Bu noktada yerli bir petrol sondaj platformunun yapılması ihtiyacı da ortaya çıkabilir. Bu platformu da hamdolsun tersanelerimizde yapabilecek güce sahibiz. Bunun da müjdesini vermek istiyorum" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Stratejileri Sempozyumu Galası ve Türkiye Petrolleri 60. Yıl Resepsiyonu'na katıldı. Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte hitap eden Erdoğan, Güney Akım'ın projesi hakkında Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu hattın isminin Türk Akımı konulabileceği yönünde bir ifade kullandığını belirterek, "Son görüşmelerimizde şunu karar altına aldık. Hukuki bağlayıcılığı olmadan müzakerelere başlayıp bir ön mutabakat sağladık ve anlaşmamız halinde Güney Akım bitiyor. Putin bunun adını Türk Akımı koyabiliriz. Türk Doğalgaz Akımı koyabiliriz gibi bir ifade de kullandı. Karadeniz'den geçecek Türkiye sınırlarından Yunanistan sınırında Türk topraklarında orada bir hat kurulacak. Bunun adımını atabiliriz dendi. Mutabık kalmamız halinde bir de bu hatta kuracağız. Biz de oradan alabildiğimizi alacağız. Avrupa da talep etmesi halinde istediği kadar doğalgazı alma şansına sahip olacak" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.