İlkadım Belediyesinde Sözleşmeli işçi alımı muamması

SAMSUN HABER Haber Girişi : 11 Ocak 2023 13:27
İlkadım Belediyesinde Sözleşmeli işçi alımı muamması
İşe alınanların arasında akrabalar, yakınlar, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti başkanlarının akrabaları, STK temsilcileri yakınları bulunuyor

Gerçek Taraf.Com haber sitesinin yayınladığı liste İlkadım Belediyesine sözleşmeli personel olarak alımı yapılanların kim kimin nesi? sorusunu akıllara getirdi? 

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın açıklama yapması bekleniyor

 

HABER KAYNAK: GERÇEK TARAF.COM

İlkadım Belediyesi sözleşmeli personel isimleri listesi ve maaşları belli oldu

 

Samsun İlkadım Belediyesi’ne sözleşmeli personel alımı için 68 kişilik isim listesi 12 Ocak Perşembe günü meclise sunulacak.

 

ÜÇ YILIN SONUNDA MEMUR OLACAKLAR

 

İlkadım Belediyesi’nde işe alınan 68 sözleşmeli personel KPSS sınavına girmeden memur olacak. Sözleşmeli personeller,  3 yıl sözleşmeli olarak görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanacak, atandıktan sonra da 1 yıl süreyle kurum içinde aynı görev yerinde kalacak. Daha sonra istediği kuruma geçiş yapabilecek.

 

AKRABALARINI İŞE ALDILAR TEPKİSİ

 

İlkadım Belediyesi’nin sözleşmeli personel alımı kamuoyunda “akrabalarını işe alıyorlar” şeklinde tepkilere neden olurken, belediye çalışanlarının, meclis üyelerinin ve siyasi parti il ilçe başkanlarının akrabalarının isim listesinde olduğu iddia edilmişti.

 

AKRABASI OLAN MECLİS ÜYESİ OYLAMAYA KATILAMAYACAK

 

İşe alınan 68 sözleşmeli personelin isim listesi ve maaşları 12 Ocak Perşembe günü İlkadım Belediyesi Meclisi’nde oylamaya sunulacak. Listede akrabası bulunan meclis üyeleri ise oylama sırasında salon dışına çıkarılarak oylamaya katılamayacak.

 

İŞTE MERAK EDİLEN O LİSTE

 

Aylar öncesinden merak edilen sözleşmeli personellerin isimleri ve maaşlarının belirtildiği listeye Gerçek Taraf haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır ulaştı. Listeye göre işe alınan sözleşmeli personel maaşlarından en çok ücreti 13 Bin Lira ile avukatlar alırken, en düşük maaş ücretini de 8 Bin 525 Lira ile teknisyenler alacak.

 

KİM KİMİN NESİ?

sorusunu sorduran işte o liste

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Samsunlu Recep 15 Ocak 2023 13:31

    İlkadım Belediyesi kapalı kutuya benzemiş. ahpap çavuş ilişkileri bağlantılar almış başını gidiyor Necattin Demirtaş başkan tek başına kalmış herkes işini savsaklıyor olan Necattin Başkana oluyor. yazık değil mi başkana. vefasızlar iş başında işi askıya almış gelsin maaşlar yan gel osman yat keyfine bak devri sürüyorlar. başkana yalakalık yapmaktan karakterlerini unutmuşlar. Necattin başkanı seviyoruz ekibi çok zayıf çok

  • Kavaklı 14 Ocak 2023 13:14

    kimler yokki özenle seçilmiş isimler soyadları hepsini ele veriyor bravo