Samsun’da Bağımlılığa Geçit Yok: 2026 "Bağımsızlık Yılı" İlan Edildi!
SAMSUN – Samsun, bağımlılıkla mücadelede vites yükseltiyor. Valilik koordinasyonunda gerçekleştirilen üst düzey toplantıda, şehri "bağımsızlık" temasıyla birleştirecek dev projeler ve iş birliği protokolleri hayata geçirildi.

"İstiklal Meydanı’nda Bağımsızlığın Kıymetini Bilelim"
Samsun Valisi Sayın Orhan Tavlı başkanlığında toplanan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, 2026 yılını #BağımsızlıkYılı ilan ederek çok konuşulacak bir yürüyüşe imza attı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammed Yasin Başbay, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, rektör yardımcıları ve medya temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bağımlılığın her türlüsüne karşı topyekûn mücadele kararlılığı vurgulandı.

"Bağımlılığa Karşı Sahadayız" Projesi İmzalandı
Toplantının en somut adımı, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde; Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Şubesi ile Yeşilay Spor Kulübü koordinasyonunda yürütülecek olan protokolün imzalanması oldu.

Proje kapsamında hedeflenen temel başlıklar şunlar:
-
Okullarda Tam Saha Markaj: Tüm devlet ve özel okulların ilköğretim kademelerinde ‘Benim Kulübüm Yeşilay’, liselerde ise ‘Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı’ uygulanacak.
-
Eğlence ve Eğitim Bir Arada: Bağımlılık riskinin yoğun olduğu ilçelerde hafta içi eğitimler verilecek, hafta sonları ise Çocuk Şenliği ve aile eğitimleri düzenlenecek.
-
Kuşatıcı Farkındalık: Çocuklar etkinliklerle eğlenirken, ailelere eş zamanlı eğitimler verilerek tüm ilçede bir farkındalık dalgası oluşturulacak.
İstiklal Meydanı’nda İlk "Bağımsızlık" Yürüyüşü
Toplantı sonrası Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmalarında sona gelinen ve şehrin yeni yüzü olan İstiklal Meydanı ile Samsun Tanıtım Merkezi’ni ziyaret etti.
Şehir estetiğini güçlendiren bu yeni alanda gerçekleştirilen yürüyüşle, "İstiklal Meydanı'nda bağımsızlığın kıymetini bilelim, bağımlı olmayalım" mesajı verildi. 2026 yılı boyunca Samsun sokaklarında bağımlılıkla mücadelenin sesinin daha gür çıkması bekleniyor.


