• Samsun Taş Dünyası
Google Haberler
Yayınlanma : 06 Ekim 2026 12:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terörsüz Türkiye Hedefimizle Aramıza Kimse Giremeyecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terörsüz Türkiye Hedefimizle Aramıza Kimse Giremeyecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile bağlantılı yol ve kavşakların toplu açılış törenine katılarak gündeme ve yatırımlara dair önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanlıurfa'da Önemli Açıklamalar: "Terörsüz Türkiye Hedefimizle Aramıza Kimse Giremeyecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile bağlantılı yol ve kavşakların toplu açılış törenine katılarak gündeme ve yatırımlara dair önemli mesajlar verdi.

Öne çıkan başlıklar ve detaylar şöyle:

Sağlık ve Ulaştırma Alanında Dev Yatırımlar

  • Şanlıurfa Şehir Hastanesi Açıldı: 500 bin metrekare kapalı alana, 2 bin yatak kapasitesine (545'i yoğun bakım), 451 poliklinik odasına ve 39 milyar lira yatırım değerine sahip Şanlıurfa Şehir Hastanesi hizmete girdi.

  • Ulaşım Projeleri: Hastaneye erişimi sağlayan 1,7 km'lik bağlantı yolu ile 191 metrelik köprünün yanı sıra, Karaköprü’deki trafiği rahatlatacak 1,3 milyar lira değerindeki 2,5 km’lik Azerbaycan Bulvarı Farklı Seviyeli Kavşağı da açıldı.

  • Sağlık Yatırımlarının Toplamı: Şanlıurfa'ya sağlık alanında şimdiye kadar 61 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Erdoğan; yapımı süren Harran, Siverek ve Viranşehir hastaneleriyle birlikte 16 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini bildirdi.

  • Hızlı Tren Projeleri: Şanlıurfa-Gaziantep ve Şanlıurfa-Mardin hızlı tren hatlarının projelerinin tamamlandığını ve yatırım programına alındığını ifade etti. Ayrıca Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 km'lik yeni bir otoyol yapılacağını açıkladı.

"Bölgemizde Terörün Yerini Huzur Alacak"

  • Güvenlik ortamının güçlendiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörsüz Türkiye sürecinde katedilen mesafe sayesinde şehirlerin kalkındığını vurguladı.

  • Suriye ve Irak'taki gelişmelere değinerek, bölgede barış ve entegrasyon sürecinin güçlendiğini, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda kararlılıkla yola devam edeceklerini belirtti.

Ekonomi ve Fon Piyasasına İlişkin Açıklamalar

  • Eylül ayında fon piyasasında yaşanan soruna ilişkin olarak Devlet Denetleme Kurulu, Adalet Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı dahil tüm ilgili kurumların devreye sokulduğunu aktardı.

  • Türkiye ekonomisinin ve sermaye piyasalarının bu durumun üstesinden gelecek güçte olduğunu ifade eden Erdoğan, "Milletin malına el uzatanların yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak" mesajını verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.