Geleceğin kenti; Kavak

Ahmet SEVEN-SAMSUNBÜLTEN

 

Önceki gün Kavak Belediyesini ziyaretim esnasında Belediyeyi ziyarette bulunan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet Sabri Kılıç, Yargıtay Üyesi Sayın Fahrettin Kırbıyık, Kavak Kaymakamı Sayın Ömer Saygılı, Kavak Belediye Başkanı Sayın İbrahim Sarıcaoğlu, Jandarma Komutanı Üst. Tğ. Ali Rıza Yıldız, Sayın Muhittin Kırbıyık ve Hasan Sarıcaoğlu ile birlikte güzel bir sohbete konuk oldum.

 

Buram buram tarih kokan Anadolu kokan ilçede kültürün sanatın tarihin konuşulduğu bir ortamda bulunmaktan büyük keyif aldım.

 

Kavak Belediye Başkanı Sayın İbrahim Sarıcaoğlu ziyaretçilerine Kavağın dünü ve bugünü hakkında çok güzel bir brifing verdi.

 

Ardından büyük titizlikle kurdukları iletişim odasını gezdirdi.

 

Birbirinden değerli görsellerle hazırladıkları ve Kavağın tanıtımının yer aldığı güzel bir sunum birlikte izledik.

 

Daha sonra Başsavcımız Sn. Mehmet Sabri Kılıç’a kendi yazdığım Kavak’ın yetiştirdiği efsane güreşçimiz Yaşar Doğu kitabımı imzalı olarak Kavak Kaymakamımız Sn. Ömer Saygılı ve Belediye Başkanımız Sn. İbrahim Sarıcaoğlu ile birlikte hediye ettik.

 

Ziyaretçilerin Kavak hakkında duygu ve düşüncelerini ifade ederken orada bulunanlar gibi ben de hem heyecan hem de gurur duydum.

…………………

Kavak her bakımdan hızlı bir şekilde gelişip değişiyor.

Bir zamanların köy görüntüsü taşıyan ilçesi şimdi şehirleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Yakın bir gelecekte Samsunun merkez ilçelerinden birisi olmaya hazırlanıyor.

 

Cazibe merkezi haline gelen Organize Sanayii bölgenin ekonomisini belirleme anlamında önemli rol oynamasının yanısıra talihini belirleyecek noktaya da geliyor.

………………

Osmanlıda gümrükleme noktalarına Kavak ismi verilirdi.

 

İlçenin adının da buradan geldiğini biliyoruz.

 

Ticaret yolu üzerinde bulunup önemli bir görevi ifa eden Kavak’ın geçmişteki unvanına tekrar kavuşuyor olması sevindiricidir.  

………….

Yakında ilçede açılacak olan ve ülkemizin en büyük Cezaevlerinden birisi olarak görülen Kavak Cezaevinin de bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağı kaçınılmazdır.

 

Bütün bu teşebbüslerde ciddi bir emek istek ve buna bağlı olarak sevgi vardır.

 

Yoksa hiçbir gelişme kendi başına oluşmaz.

…………………

Ben az önce de ifade ettiğim gibi ilçemizi ziyaret eden kıymetli insanların ilçe hakkındaki düşüncelerinden daha bir güç ve cesaret aldım.

 

Dahası mutlu oldum.

 

Ve dedim ki;

Kavak güzel yolda ilerliyor.

 

Emek veren katkı sağlayan bu güzellikler karşısında güzel duygularını ifade edenlerin her birine ayrı ayrı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

 

  • 3 / 1 Geleceğin kenti; Kavak 0

  • 3 / 2 Geleceğin kenti; Kavak 1

  • 3 / 3 Geleceğin kenti; Kavak 2

Etiketler : Kavak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.