SAMSUN - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ramazan ayının ilk orucunu şehit aileleri ve gazilerle birlikte açarak gönüllere dokundu. Şehrin farklı noktalarında kurulan iftar çadırlarında ise binlerce Samsunlu bereketli sofralarda buluştu.
Ramazan ayının manevi iklimini şehit yakınları ve gazilerle paylaşılan "Büyük Aile Sofrası" ile başlatan Başkan Halit Doğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Doğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Al Bayrağımız uğruna şehadete eren aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizle ilk iftarımızı açmanın onurunu ve gururunu yaşadık. Vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca vatandaşların iftar sevincine ortak olmak amacıyla şehrin merkezi noktalarında iftar alanları oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere kurulan çadırlarda ilk gün binlerce vatandaş orucunu açtı.
Başkan Doğan, "Bu yıl da gönül sofralarında buluşuyoruz. İftar noktalarımızla soframızın bereketini paylaşıyor, birlik ve kardeşlik içinde orucumuzu birlikte açıyoruz," diyerek hizmet noktalarını paylaştı.
Gelecek seneki iftarı da Kurucu Önder APO ile açarsınız