Samsun HaberHaber Girişi : 25 Ağustos 2025 01:32

Domuz Kabusu Köylülerin Alın Terini Talan Ediyor

Domuz Kabusu Köylülerin Alın Terini Talan Ediyor
Cavit Yıldırım isimli vatandaş tarlasını talan eden domuzlara karşı tüfeğiyle nöbet tutuyor. Yıldırım etkisiz hale getirdiği bir domuzun başında poz vererek: Diğer domuzlara da ders olsun, ibret alsınlar dedi.

Cavit Yıldırım isimli vatandaş diğer domuzlara da ders olsun, ibret alsınlar diyerek etkisiz hale getirdiği domuzun başında poz verdi 

 

SAMSUN HABER - SAMSUN BÜLTEN HABER SERVİSİ 

 

Kavak İlçesine bağlı ilçesi Mahmutlu Mevkiinde yaşayan köylüler, arazilerini ve ekinlerini talan eden domuzlarla mücadele ediyor. Uzun süredir devam eden bu sorun, son olarak Cavit Yıldırım isimli vatandaşın bahçesindeki domuzu etkisiz hale getirmesiyle yeniden gündeme geldi.

 

Etkisiz hale getirdiği domuzun başında diğerlerini de tehdit etti: Diğer domuzlara da ders olsun, ibret alsınlar

 

Yıldırım, bir yıl boyunca emek vererek yetiştirdiği mahsullerin domuzlar tarafından yok edilmesine isyan ederek, "Artık canımıza tak etti. Bundan başka çaremiz yoktu. Sabrımız kalmadı. Bu diğer domuzlara da ders olsun, ibret alsınlar. O bunu hak etti.  Köylü vatandaşlarımız gece gündüz nöbet tutuyor" dedi. Av sezonunun açılmasının kendileri için bir nebze de olsa teselli olduğunu belirten Yıldırım, etkisiz hale getirdiği domuzun başında poz verdi.

 

Bölge halkı, özellikle mısır tarlalarına büyük zarar veren domuz sürülerinin, köylülerin geçim kaynaklarını tehdit ettiğini ve bu durumun kendilerini çaresiz bıraktığını ifade ediyor. Köylüler, domuzların yarattığı tahribat nedeniyle ciddi ekonomik kayıplar yaşadıklarını belirtirken, devletin bu konuda daha etkin çözümler üretmesini bekliyor.

 

#Kavak #Mahmutlu #Domuz #Tarım #KöylülerinÇilesi #AvSezonu #MahsulTalanı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.