• reklam

Doğan Kan kimdir?

SAMSUN'DA KİM KİMDİR? Haber Girişi : 10 Haziran 2024 15:35
Doğan Kan kimdir?

Şair -Yazar Doğan KAN


1966 Yılında Samsun’un Cedit Mahallesinde beş çocuklu Karadenizli bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi.

 

Amasya MYO Muhasebe Bölümünden mezun olduktan sonra, 1991 Yılında Vatani görevini Osmaniye’de tamamladı. 1993 Yılında Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nde memuriyete başladı. Halen 19 Mayıs Üniversitesi’nde Şef olarak görev yapmakta olup evli ve iki kız babasıdır.

 

Doğan Kan, öğrenim hayatını öğrenme azim ve isteği ile sürdürerek, 1998 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini, 2004 yılında aynı üniversitenin İşletme Fakültesini ve 2014 yılında da Adalet Bölümünü bitirerek tamamladı. Yazarın, edebiyatla ilk tanışması 1977 yıllarına dayanır. O yıllar Mithat Paşa Ortaokuluna yeni başlamıştır. Okulun karşısındaki İl Halk Kütüphanesi’nden okumak için aldığı kitaplar sayesinde klasik edebiyata karşı ilgi duymaya başlamış, bu durum ileride üreteceği eserlerine de yansımıştır.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Halk Şairi unvanı alan Doğan Kan, Samsun Yazarlar Derneği’nin Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte, birçok dernek ve sivil toplum örgütlerinin Yönetim Kurullarında görev almaktadır. Milli Eğitime bağlı okullarda yazmak ve yazarlık üzerine söyleşilere katılmakta, sanat adına şiir ve türkü dinletileri düzenlemektedir.

 

ROMANLARI:


1. “Mor Tepenin Etekleri” romanının birinci baskısı 2007 yılında (Erguvan Yay) İstanbul’ da, ikinci baskısı ise Ekim 2016 (Ceylan Ofset) yayınlanmıştır.

2. “Kızgın Demir” romanı (SAY-DER) Samsun Yazarlar Derneği Tarafından 2011 Yılında “Samsun’u Anlatan En İyi Romancı” ödülüne layık görülmüştür. (Etüt Yay. 2011)

3. Yarını Beklerken (Uzay Yay. 2020)

 

ŞİİR KİTAPLARI:

 

1.Yıldızları Özgür Bıraktım (Tunç Yay. 2015) yazarın ilk şiir kitabıdır.  

2. Zemheri Kışı (Uzay Yay.2018)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.