• reklam

Betonlaşmaya dur denilmezse Engiz kalmayacak

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Haziran 2024 14:48
Betonlaşmaya dur denilmezse Engiz kalmayacak
Kızılırmak Deltası sınırları içerisinde yer alan 19 Mayıs İlçesinde tarım arazilerinin betonlaşmaya kurban edildiği bildiriliyor. Betona kurban giden arazilerin sınırında ise Dünyaca ünlü Kuş Cenneti yer alıyor. 

Engiz betonlaşmaya kurban gidiyor.

 

Kuş Cennetini bekleyen korkunç tehlike

 

Önemli bölümü Kızılırmak Deltası sınırları içerisinde yer alan 19 Mayıs İlçesinde  tarım arazilerinin betonlaşmaya kurban edildiği bildiriliyor. Betona kurban giden arazilerin sınırında ise Dünyaca ünlü Kuş Cenneti yer alıyor. 

 

Bölgenin en verimli toprak dokusuna sahip olan İlçede yerleşimin tarım alanınrdan çıkartılması gerektiği savunuluyor.

 

19 Mayıs'ta toprak katliamı!

 

Vatandaşlar konutlaşmanın verimli araziler yerine yüksek ve engebeli alanlara çekilmesi gerektiğini ifade ederek: "Her geçen gün çölleşme ile karşı karşıya kalan ülkemizde Engiz ovasının konutlaşmaya kurban edilmesi bir cinayettir. Toprak katliamıdır. Bu yağmaya ve katliama dur denilmesi gerekir. Tarım arazilerinde yaşanan betonlaşmaya seyirci kalmak gelecek nesillerin hakkını gasp etmektir. Tarım toprağından rant elde etmek isteyenleri reddediyoruz. Tarım toprağını betonlaştıranları tarih yargılayacaktır. Bu güzel topraklara daha fazla kıymayın. Başta Belediye olmak üzere ilgili kurumları acilen göreve davet ediyoruz" diyerek konuşuyorlar. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.