CHP İLK KEZ İNCE'Yİ ALKIŞLAMADI

SİYASET Haber Girişi : 31 Ekim 2013 19:05
CHP İLK KEZ İNCE'Yİ ALKIŞLAMADI
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Akşener oturumu başlattıktan sonra birleşime 15 dakika ara vermişti. İkinci birleşim açıldıktan sonra genel kurulda başörtüsü konusunda CHP'li Muharrem İnce ilk sözü alan isim oldu
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Akşener oturumu başlattıktan sonra birleşime 15 dakika ara vermişti. İkinci birleşim açıldıktan sonra genel kurulda başörtüsü konusunda CHP'li Muharrem İnce ilk sözü alan isim oldu. Yaşanan tartışmanın demokrasi tartışması olmadığını ifade eden İnce, "Bu bir zalimin yeni bir mağduriyet yaratma tartışmasıdır. Yetimin hakkını yememek, milleti ayrıştırmamak dinin emri değil mi? Siz madem dinin emrini yerine getiriyorsunuz miras konusunda da bu dinin emrini yerine getirecek misiniz? Burada merdiven altında sigortasız çalışan tatili olmayan kadınları bir kez olsun o arkadaşım savunmadı. Mağdur edebiyatı yapmanıza izin vermeyeceğiz. İktidar olmak için 'papaz kıyafeti giyerim' diyene 'ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol' diyebilecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

"CHP SIRALARINDAN ALKIŞ GELMEDİ"

Muharrem İnce, başörtülünün de başı açığın da bacısı olduğunu söyledi. Bu sözleri üzerine AK Parti milletvekilleri İnce'yi alkışladı. CHP sıralarından alkış gelmediği gözlendi. Kendi kardeşinin de başının örtülü olduğunu anlatan İnce, AK Parti'ye başörtüsü üzerinden siyasi rant sağlaması için izin vermeyeceklerini ifade etti. İnce, "Benim başörtülü bacım dediğim zaman bu benim ağzıma yakışır bunu size oy için rant için kullandırmayacağız." dedi.

Etiketler : Muharrem İnce
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.