Çaya limon sıkarak içmenin faydaları

SAĞLIK Haber Girişi : 22 Temmuz 2022 00:07
Çaya limon sıkarak içmenin faydaları
C vitamini bakımından zengin olan limon, çaya eklendiğinde demir emiliminin önüne geçer. Özellikle yemekten hemen sonra içeceğiniz çayın içine bir miktar limon ekleyerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Çaya limon sıkarak içmenin faydaları

 

Sabah kahvaltıların olmazsa olmazı, sohbetlerin en güzel eşlikçisi çay keyifle tükettiğimiz bir içecektir. Hatta adına özel keyif saati bile vardır. Beş çayı yapılır, çayın yanına da en güzel eşlikçiler ikram edilir. Peki bu kadar sevdiğimiz çaya limon sıkmak gerçekten faydalı mıdır? İşte çaya limon eklemenin sağlığımıza olan etkileri...

 

Çaya limon sıkmak faydalı mı? İşte limonlu çay içmenin faydaları

 

Sıklıkla tükettiğimiz içeceklerden olan çay, keyif yapmak isteyenlerin gözde içeceğidir. Kimileri çayı sade kimileri de içine limon dilimi ekleyerek içer. Türkiye'de gündelik yaşamın vazgeçilmezi haline gelen çaya limon ekleyerek sağlığınıza sağlık katabileceğinizi ve hatta çayın zararlarını azaltacağınızı biliyor muydunuz?

 

ÇAYA LİMON SIKILIR MI?

 

Elbette çaya limon sıkabilir ya da limon dilimi ekleyebilirsiniz. Hatta çaya limon sıkılması sağlık açısından birçok fayda da gösterebilir.

 

Yapılan araştırmalara göre çay, demir emilimini %64 oranında engellediği ortaya konmuştur. İşte bu noktada çaya limon ekleyerek demir eksikliği sorununu önemli ölçüde azaltabilirsiniz. C vitamini bakımından zengin olan limon, çaya eklendiğinde demir emiliminin önüne geçer. Özellikle yemekten hemen sonra içeceğiniz çayın içine bir miktar limon ekleyerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

 

LİMONLU ÇAY İÇMENİN FAYDALARI

 

C vitamini açısından son derece zengin olan limonu çaya ekleyerek özellikle kış hastalıklarına karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz.

 

Çayda bol miktarda kateşin adlı bir antioksidan vardır. Kateşin kalp hastalıkları, kanser ve diğer bazı önemli hastalıkların riskini düşürmektedir. Ancak kateşin bileşeninin ciddi bir bölümü midedeki enzimler vasıtasıyla parçalanmaktadır. Ayrıca bağırsaklarda da iyi şekilde emilemez. Bağırsaklardaki emilim sonrasında kateşin’in yaklaşık %20’si kalır. Yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlarda C vitamini, kateşin bileşeninin midede parçalanmasını önlediği ve çok daha fazla oranda emilmesini sağladığı belirlenmiştir. Limonlu çay içerek kateşin’in vücudunuzda %90’a varan oranlarda kalmasını sağlayabilir, önemli birçok hastalıkla karşılaşma riskinizi en aza indirebilirsiniz. Limonda bulunan C vitamini vücudu yeniler ve enerji dolmasına yardımcı olur.

Etiketler : Çay limon
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.