• İHSANBAŞKAN

CANİK'TE BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 28 Ağustos 2014 21:27
CANİK'TE BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM
Başkan Genç,"2011 yılında bir takım çevrelerin bilgi kirliliği yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve vatandaşlarımızın kandırıldığı Yeni Mahalle (Hurdacılar Alanı) Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ Başkanımızla yapılan istişareler sonucu yeniden başladı
BAŞKAN GENÇ'TEN MÜJDE

TOKİ ile birlikte Türkiye'nin önemli Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirerek toplam 2.304 konutu hak sahiplerine teslim eden Canik Belediyesi, şimdi de projenin 2. etabı olan Yeni Mahalle (Hurdacılar alanı) Kentsel Dönüşüm projesinin kamulaştırma ve kentsel dönüşüm faaliyetlerine başladı. Yaklaşık 81 dönüm alanda uygulanacak projenin kamulaştırma işlemlerine yeniden başlandığının müjdesini veren Başkan Genç,"2011 yılında bir takım engellemelerle durdurulan ve vatandaşların mağdur edildiği Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda yeniden başladı. TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan'a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

YENİ MAHALLE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADİ

Başkan Genç,"2011 yılında bir takım çevrelerin bilgi kirliliği yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve vatandaşlarımızın kandırıldığı Yeni Mahalle (Hurdacılar Alanı) Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ Başkanımızla yapılan istişareler sonucu yeniden başladı. Yaklaşık 81 dönüm alanda uygulanacak proje kapsamında kamulaştırma işlemleri ve kentsel dönüşüm faaliyetleri bugünden sonra hız kazanacak. TOKİ Başkanlığımızın almış olduğu bu kararla vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermiş bulunmaktayız. Halkımızın mutluluğu ve refahı için çalışıyoruz. Hedefimiz gülen şehir" şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ BELEDİYE

Yeni Mahalle (Hurdacılar Alanı) Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önemine değinen Başkan Genç," Kentsel Dönüşüm çalışmaları anlamında ciddi yatırımlar yapan, bilgi ve tecrübeye sahibiz. Türkiye'nin önemli Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Canik Kuzey Yıldızı Projemizle yeni bir şehir inşa ederken, sosyal donatı alanları ve yaşam alanları ile Canik'e nefes aldırdık. Bu projede yapılan konutlar sıradan konutlar olmamakla beraber, modern ve çağdaş konutları Caniklilerle buluşturduk. TOKİ ile birlikte Yeni Mahallede de inşallah sosyal ve çağdaş yaşam alanları inşa edilecek. İlçemizin katma değeri aratacak" diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN

12.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde inşa edilen yeni Türkiye'ye ayak uyduran bir belediyecilik anlayışı ile hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Genç," Bizim medeniyetimiz insanın şehri şekillendirdiği bir medeniyettir. Bizim inşa ettiğimiz tarihteki şehirlerimize baktığınızda hep önce insanı görürsünüz.  Şehri insana göre değil araçlara, otomobillere göre dizayn ederseniz o zaman siz şehre değil, şehir size hükmeder. Dolayısıyla bizler Canik'te İlçeyi insana göre dizayn eden projelere imza atıyoruz. Yaptığımız kentsel dönüşüm projelerinde insan odaklı yaşam alanlarına dikkat ediyoruz. Şehircilikte ciddi atılımları olan İlçemiz, 2023'ün Türkiye'sinde şehircilikte markalaşmış olacak" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.