Büyük Cami önündeki arsa'ya dükkan yapılmasın

SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Şubat 2024 12:49
Büyük Cami önündeki arsa'ya dükkan yapılmasın

Samsun İlkadım Saathane Meydanında süren çalışmalar Saathane Meydanına yeni bir vizyon ve yüz kazandırmaya da devam ediyor.

 

 

Ahmet SEVEN: Büyük Cami Avlusu genişletilmelidir

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Tarihi Büyük Camii önünde yer alan binaların istimlak edilerek yıkılmasından elde edilen alanın Cami avlusu olarak tahsis edilmesini isteyerek: "Buraya dükkan yapılmaması daha uygun olur. Camiye dahil edilerek avlunun genişletilmesinin daha yerinde olacağına inanıyorum. Saathanenin nefes aldığı bir alan olarak bırakılmalıdır. Tarihi Camilerde avlu çok önemlidir. Burada ağaçlandırma yapılarak şadırvanlar oluşturulmalıdır. Selimiye ve Sultanahmet Camilerinde  de durum böyledir. Büyürk Cami avlusu yetersiz kalmaktadır. İlgililerin bu durumu göz önünde tutmaları gerektiğine inanıyorum. Görüşüp düşüncesini aldığım vatandaşların da aynı kanaatte olduklarını gördüm. Bu tarihi fırsat kaçırılmamalıdır. " Diyerek konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.