Bütün imkanlarını seferber eden Kavak Belediyesi örnek oldu

SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Ocak 2022 13:56
Bütün imkanlarını seferber eden Kavak Belediyesi örnek oldu
Kavak Belediyesi yoğun kar yağışında gösterdiği mücadele ile örnek Belediyeler arasındaki yerini aldı. Samsun Ankara yolu üzerinde konuşlanan İlçe taşıdığı sorumluluğu yerine getirerek örnek bir mücadeleye imza attı.

Bütün imkanlarını seferber eden Kavak Belediyesi örnek oldu 


Kavak Belediyesi yoğun kar yağışında gösterdiği mücadele ile örnek Belediyeler arasındaki yerini aldı. Samsun Ankara yolu üzerinde konuşlanan İlçe taşıdığı sorumluluğu yerine getirerek örnek bir mücadeleye imza attı. Yolda kalan araçlara gıda takviyesinde de bulunan Belediye çalışanlarının tüm yurtta takdir topladığı görüldü.


Kavak Belediyesi Karla Mücadelede örnek çalışmaya imza attı


Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ 160 yerleşim yerimizin büyük kısmı ile ulaşımı sağladık. Kalan birkaç köye de ulaşmamız artık an meselesi. Günlerdir eksi derecelerde fedakârca görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgede etkili olan yoğun kar yağışının köy ve mahallelerle olan ulaşımın aksamasına ve kesilmesine yol açtığını söyleyen Sarıcaoğlu, “ Son 50 yılın en büyük kar yağışını dört gün içinde aldık. İlçe merkezinde dahi kar kalınlığının bir metreyi aştığı ortamda birilerinin Belediye nerede gibi bir anlayış içinde insafsızca eleştirilerine karşın ekiplerimiz eksi derecelerde gece gündüz çalışarak kısa sürede köylerimizin tamamına yakını ile ulaşımı yeniden sağlamıştır. Hepsini kutluyorum” dedi.


‘EKİPLERİMİZİN BAŞINDA OLDUK’


Süreç boyunca Kaymakamlık ve Büyükşehir ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Sarıcaoğlu, “İlk kar tanesinin düşmesiyle hızlı bir şekilde ekiplerimizi yönlendirerek özellikle kırsal mahallelerimizde kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladık ve 7/24 sahada ekiplerimizin başında olduk. Çok şükür ki, kısa sürede köy ve mahallelerimizde kapalı yol bırakmadık. Olumsuz hava koşullarından dolayı ilk gün 65 köyümüzde elektrik kesintisi vardı. İlgili birimlerle koordineli bir çalışma ile kısa sürede bu sorunda çözüldü ” diye konuştu.


‘EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’


Kavak’ta uzun yıllar görmedikleri bir kar yağışı ile karşılaştıklarını anlatan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ Kar, ilçe merkezinde bile bir metreye ulaştı. Elbette böyle zorlu bir ortamda 160 yerleşim yerimizin her birine aynı anda ulaşmak mümkün değil. Hemşerilerimize şunu ifade etmek istiyorum; Kavak’ta tüm köy ve mahalle yolları ulaşıma açılmış durumda. Kalan birkaç köyümüze de ulaşmamız artık an meselesi. Bütün ilgili birimlerimiz yeni bir yağış ihtimaline karşı hala sahadalar. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve ekiplerimize teşekkür ediyorum.  Onlar, sabahlara kadar eksi derecelerde hizmet sunmaya çalışırken bazılarının belediye nerede gibi bir anlayış içinde olması bu zorlu mücadeleyi verenleri elbette üzüyor. Ama bizler bütün ekiplerimizle 112 Acil Çağrı Merkezi olsun, Kızılay olsun, Jandarma, AFAD ve diğer birimler olsun sahadayız.  Hemşerilerimiz müsterih olsun ”ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.