Bunu sakın söylemeyin

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ekim 2013 10:18
Bunu sakın söylemeyin
Evde karısına 'Dırdır etme be kadın, sen bilmezsin' diye bağırarak aşağılayan koca 1 ay süreyle evden uzaklaştırıldı.
Ankara 6'ncı Aile Mahkemesi'ne başvurarak mühendis kocası H.K. (54) için "tedbir" talebi isteyen emekli B.K. (54) dilekçesinde şu iddialarda bulundu: "Kocamla aynı evde yaşıyoruz. Evliliğimizden iki çocuğumuz bulunmaktadır. İkimiz de yüksekokulmezunuyuz. Ancak kocam cinsiyetimden dolayı sürekli beni aşağılıyor. Evetesisatçı gelmişti onun yanında bana yüksek sesle 'Sen bilemezsin, senkarışma içeri gir' diyerek azarladı."

'KADIN' DİYE ÇAĞIRIYOR

"Yine kocam ismimle seslenmek yerine küçük görme, beğenmeme kastı ile 'kadın' diye çağırıyor. Her iletişim kurmaya çalıştığımda 'Dırdır etme, yine mi aynı şeyler, bunlar hep senin yüzünden' diye azarlayıp suçlamaktadır.Beni psikolojik olarak çökertmeye ve sindirmeye çalışmaktadır."

EŞİNİ AŞAĞILAYAMAZSIN

B.K.'nin, "Cinsiyetimden dolayı hakarete uğrayıp aşağılanıyorum" diye yaptığı şikâyet başvurusunu değerlendiren hâkim Nevin Tanyel, 6284 SayılıAilenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında koca H.K.'nin 1 ay süreyle evden uzaklaştırılmasına karar verdi. Hâkim, ayrıca kocanın karısına karşı, "Şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına" hükmetti.

Etiketler : Dırdır etme
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.