Bu hazımsızlık neden?

Öncelikle  Cumhuriyetin 99. Yılında milli ve yerli otomobil TOGG 'un Cumhuriyetimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

100 yıldır yerli tanımlamasıyla bırakın gerçeğini, hayalini bile kuramayanların, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü'nde, hem de, gurur duymak yerine, karşısında olmanın acizliğinden kendilerine 'duruş', mahallelerine 'duruş testi' çıkarmaları üzüntü vericidir.

 

Bu millilikten ve yerlilikten uzak, anlaşılması imkansız bir tavırdır. Çelişkiler yumağı ve büyük  bir trajedidir.

 

Yerli ve milli projeler, işte tam da bu yüzden, Türkiye'nin üzerinde durduğu 'fay' hattı, önüne kurulan tuzaklar ve kimlerin nerede saf tuttuğu/ tutması gerektiği bakımından turnusol kağıdı görüyor!

 

Yerli otomobil [TOGG] fabrikasının açılışına davet edilen, partisinden, medyasına, STK’sından bilumum sözde muhalif özel-tüzel yapılarına kadar ne komiktir ki, birbirlerine katılmama çağrısında bulunuyorlar.

 

86 milyonun devletini sanki 'hükümetinmiş' algısıyla, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet düşmanlığı üzerinden devlet ve millet düşmanlığını akılları sıra perdelemeye çalışıyorlar!

 

100 yıldır yerli tanımlamasıyla bırakın gerçeğini, hayalini bile kuramayanların, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde, hem de, gurur duymak yerine, karşısında olmanın acizliğinden kendilerine 'duruş', mahallelerine 'duruş testi' çıkarmaları, büyük bir çelişkiler yumağı, büyük  bir trajedi!...

 

Yerli ve milli projeler, işte tam da bu yüzden, Türkiye'nin üzerinde durduğu 'fay' hattı, önüne kurulan tuzaklar ve kimlerin nerede saf tuttuğu/ tutması gerektiği bakımından turnusol kağıdı görüyor!..

 

Ve bizler... Her devirde milletin deyim yerindeyse, burnunun dibinde biten ayrık otlarının, pişkin, saldırgan, ihanetçi duruş ve dirençleri karşısında, ortaya konulan mukavemet ve zihinsel çaba ile maalesef enerjimiz harcanıyor. Türkiye yoruluyor!

 

Diğer yandan, milletten 'miş', Türkiye’den’miş', 'haktan hukuktan'mış' gibi sureti haktan görünen 'kadim düşünce ve enerji' istismarcılarının kişisel çıkar ve ikbal 'kurtçuklarıyla' beslenme ve büyüme fırsatçılıklarını ıskalayabiliyor dahası süreç içerisinde topyekûn zemini 'çürütmelerine' zemin hazırlamış olduğumuzu nafile çok sonradan anlaşılıyor.

 

Dışarıda börtü böcekle mücadele ederken, aslında ekini yiyip bitirenin ambardaki fare olduğuna yoğunlaşarak, bunun gözden kaçmasına engel olunması ciddiyet arz ediyor esasen.

 

Ne var ki, atalarımızım, "iğneyi önce kendimize..." sözü bu gibi tecrübelerden doğmuştur.

 

Ambarın önünde toplanıp, ambar sahibini farklı yönlere yönlendirme görevi yapan goy goycu gruplar, yalnızca farenin işini yapmasını sağlamaktan ve kolaylaştırmaktan öte bir şey yapmıyorlar!

 

Dün yapmadılar!

 

Bugün yapmıyorlar!

 

Yarında yapmayacaklar!

 

TOGG açılışı, kronik "istemezükçülerin" bahanelerinden sadece biri elbette.

 

Nitekim, her şey bir yana, her şeye rağmen, Türkiye'nin yükselmesinden kimler, neden rahatsız olur peki?!

 

Hamit SEVEN

Sesli Düşünce Platformu Başkanı

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kerim aslan 23 Kasım 2022 10:01

    Yani şimdi Türkiye yükseldi öyle mi? Bir de bizi kıskanıyorlar o da vardı.