Ahmet Seven: Samsun Bölge İdare Mahkemesi Binası Samsun Konağı olarak hizmet vermelidir

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 21:02
Ahmet Seven: Samsun Bölge İdare Mahkemesi Binası Samsun Konağı olarak hizmet vermelidir
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: Samsun Bölge İdare Mahkemesi Binası Samsun Konağı olarak hizmet vermelidir

Ahmet Seven: Samsun Bölge İdare Mahkemesi Binası Samsun (Evi) Konağı olarak hizmet vermelidir. Bir an evvel Samsunun kültür hayatına kazandırılmalıdır. 

 

Daha önce Samsun Valilik Binası iken yetersiz kaldığı gerekçesi ile terk edilen bina Samsun Bölge İdare Mahkemesine tahsis edilmişti. O tarihten bu güne binada Samsun Bölge İdare Mahkemesi  hizmet veriyor. 

 

Bina için Samsun eski Valisi İbrahim Şahin, Bölge İdare Mahkemesi’ne verilen eski valilik binasını gördükçe kıskandığını, şimdiki valilik binasının da çok çirkin olduğunu söylemişti.

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: Samsun Bölge İdare Mahkemesi Binası Samsun Konağı olarak hizmet vermelidir

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Samsun'da yeterli sayıda eski dokuyu yaşatan tarihi binamız yoktur. Olanlar da devlet kurumlarına tahsis edilmiş durumdadır. Buralarda hizmet veren kurumlara yeni bina tahsis edip tarihi ve kültürel değer taşıyan binaların Samsun kültürüne kazandırılmasının yerinde bir karar olacağı kanaatindeyim. Bizim Şehir Merkezinde halka açıık Samsun evimiz, yerel dokuları yaşatabileceğimiz kültür binalarımız yoktur. Bir beden için kalp ne kadar önemli ise şehir için de böyle binalar o kadar önemlidir. Sayım Valimiz ve Belediye Başkanlarımızdan bu konunun öncelikli olarak değerlendirilmesini istiyorum. Şu anda Bölge İdare Mahkemesinin bulunduğu hizmet binası Samsun Konağı olarak gündeme gelmeli burada Kültür ve sanat aktiviteleri gerçekleşmelidir. Burada sanat sergilerinin açılabiliceği salon mevcuttur. İnsanlar misafirlerini kültürel ortamda ağırlayabilmeli Samsunla ilgili görseli sunabilmelidir.  " diyerek konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.