Kavak neden boş bunun sebebini masaya yatırın

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Temmuz 2016 02:19
 Kavak  neden boş bunun sebebini masaya yatırın
Ses Sanatçısı Samsunlu Fehmi Bayramda Kavak İlçesinin tamamen boşaldığını söyleyerek Kavaklı yönetici ve STK'ları göreve çağırdı.
 Ses Sanatçısı Samsunlu Fehmi Bayramda Kavak İlçesinin tamamen boşaldığını söyleyerek Kavaklı yönetici ve STK'ları göreve çağırdı.

Samsunlu Fehmi Kavak neden boş diye sordu ve Sosyal medyada bu şikayetini yazdı:


BAYRAM AREFESİNDE BİLE ACABA KAVAK NEDEN BOŞ. 

Evet bu gün Kavak'ta herkes aynı şeyden şikayetçi. Arkadaşlar bu gün bayram arefesi ve gerçekten Kavak cadde ve sokakları bom boş. Oysa bu gün Havza'da izdiham vardi, gerçekten iğne atsan yere düşmüyordu. Ama gelin biz önce biraz öz eleştiri yapalım. Maalesef ki Kavak'ta bir birinden rahatsız olan esnaf, dışarıdan gelenlerden rahatsız olan Kavak halkı, öğrenciden rahatsız olan gene Kavak halkı, peki biz Kavak'tan daha ne bekliyoruz. Kavak'a insanları çekmek için ne yaptık? 


Gurbetteki Kavaklı hemşehrilerimizi Bayram tatillerinde diğer ilçeler gibi dışarıdan gelen vatandaşları Kaymakamlık, Belediye başkanı, Siyasiler,Odalar, sivil toplum kuruluşları,esnaf ve vatandaşlar olarak temsili de olsa bir karşılama organizasyonu yapıp memleketinize hoş geldiniz dedik mi? 


Kavak'taki ilerleme yada gerilemeyi anlatabildik mi? En ufak bir eleştiriye bile tahammül edemiyoruz. Sadece eski Kavak diyoruz ama sunu unutmayalım ki eski Kavak geri gelmez ama Biz simdi Kavak için ne yaptık,ne yapıyoruz,yada be yapabiliriz bunun istişaresini ve çalışmasını yapmalıyız. 


Kavak' i yönetenler siyasiler, odalar,sivil toplum kuruluşları halk. ayrım yapmadan bir,araya gelip değerlendirme yapmalıyız. Önümüzde en buyuk örnek Üniversite öğrencilerinin Kavak'a olan katkısını kıymetini bile bilemiyoruz. 


Bu arada Kavak'in dışarıdaki çok pahalı yada,adamına göre satış yapılıyor dışarıdan gelenlere farklı fiyat uygulanıyor izlenimini silmeliyiz ki vatandaş gelirken yiyecek, içecek ve belirli ihtiyacını dışarıdan getirmesin.. Böyle günleri fırsatçılığa dönüştürenleri günlük düşünüp herkese,ayrı fiyat tarifesi uygulayanları uyarmalıyız. 


Kavak'ta çok uçuk ev ve dükkan kiraları istenmekte bunlar dengeleri bozmak'ta her esnaf Bim yada A 1001 gibi kira veremez bu kona da da Kavak halkı da biraz kendi esnafına destek vermeli bu gün bu işletmelerden bir kuruş eksikle mal alamayacağınız gibi ne caminize nede derneğinize beş kuruş yardim alamazsınız ama diğer esnafa yazdırılabilir ,caminize ,derneğinize yada ihtiyaç sahibi birilerine yardim alabilirsiniz.


Kısacası Başta Kaymakamlık.Belediye Başkanı, odalar,siyasiler,sivil toplum kuruluşları, Kavak'ın önde gelenleri esnaf bir masanın etrafında toplanıp ama sade yemek yemek için değil çözüm aramak ve üretmek için bir,araya gelmeliyiz. Herkese Hayırlı  Bayramlar.
Samsunlu Fehmi'nin fotoğrafı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.