Erdoğan Tok Avukatlar Gününü Kutladı

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 06 Nisan 2015 20:35
Erdoğan Tok Avukatlar Gününü Kutladı
Avukatlar günü nedeniyle Avukatları ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Avukatlar Hukuk camiasının saygın ve önemli aktörleridir' dedi.
ERDOĞAN TOK, "AVUKATLAR ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENMİŞTİR"

Avukatlar günü nedeniyle Avukatları ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Avukatlar Hukuk camiasının saygın ve önemli aktörleridir" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Avukatlar günü nedeniyle Başkan Yardımcıları ile birlikte İlkadım Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne bağlı avukatları ziyaret ederek günlerini kutladı. Başkan Tok, "Avukatlar Türkiye'nin çağdaşlaşma yolunda attığı adımlarda önemli bir görev üstlenmiştir." dedi.

Avukatların kamu vicdanının ve adil yargılanmanın temini için çok önemli bir vazife üstlenmiş olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Hak ve adaletin gerçekleştirilmesini sağlayan yargı, iddia, savunma ve karardan oluşan üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Savunma olmadan adil yargılamadan, hak dağıtımından ve yargı bağımsızlığından söz edilemez. Savunma hakkını yerine getirmek üzere bu saygın mesleği ifa eden avukatlarımız; kamu vicdanının ve adil yargılanmanın temini için çok önemli bir vazife üstlenmiş olmanın yanında insanları hakları konusunda bilgilendirip yönlendirmek suretiyle kişilerin haklarını korumak ve kullanmak konusunda yardımcı olarak çok önemli bir görevi de yerine getirmektedirler. "Avukatlar Türkiye'nin çağdaşlaşma yolunda attığı adımlarda önemli bir görev üstlenmiştir. Bu doğrultuda tüm avukatlarımızın avukatlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.