• reklam

Yıldıray Çınar Kabri Başında Anıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Mayıs 2024 23:21
Yıldıray Çınar Kabri Başında Anıldı
Türk Halk müziğinin unutulmaz isimlerinden Yıldıray Çınar vefatının 17. yıldönümünde Samsun İlkadım İlçesi Asri Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.

Türk Halk müziğinin unutulmaz isimlerinden Yıldıray Çınar vefatının 17. yıldönümünde sevenleri tarafından  Samsun İlkadım İlçesi Asri Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı. 

 

Anma programı çerçevesinde Yıldıray Çınar’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okunup dualar yapıldı. Ardındansöz alan tanıyanları ve sevenleri yaptıkları konuşmalarla duygularını aktardı. 

 

Anma programında konuşan Yıldıray Çınar’ın yeğeni Metin Erten, " Bugün, efsane ozan Yıldıray Çınar’ın aramızdan ayrılışının 17. yılı. Görüyorum ki gün geçtikçe Yıldıray Çınar sevgisi daha fazla artarak çoğalıyor. Sevenleri onu hiç unutmuyor. Her seferinde bu sevgiye şahit olmak yeğeni olarak büyük bir mutluluk veriyor. Bugün kabri başına gelerek yad etmenizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  İyi ki  varsınız" dedi.

 

Daha sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Şimşek, Halil Ateşli, Mustafa Bilir  ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'de birer konuşma yaptılar. 

 

Ahmet Seven: "Yıldıray Çınarın okuduğu türküler birer nasihat olarak da anlamlı mesajlar içermektedir. Okuduğu her türkü ayrı bir mesajdır. Onu unutulmaz yapanlardan birisi de budur. O türkülerin de efendisiydi. Biz onun türkülere kattığı özgün sesiyle beslendik.

Samsunlu olması elbette bizim için ayrı bir heyecan ve gururdur. Yeğeni Metin Erten dayısını öyle sevmiştir ki…Adına anı evi açıp hatıralarını sergileyerek yaşatmakta, fırsat buldukça türkülerini plaklardan sevenlerine dinletmektedir. Kendisine hem dayısı Yıldıray Çınara olan sevgisi, hem de millete vefasından dolayı teşekkür ediyorum.

Samsunumuzun değerlerinden Türkülerin Efendisi Türk Halk Müziğimizin özgün sanatçılarından sanat çınarımız Yıldıray ÇINAR'ı vefatının 17. yıldönümünde saygıyla anıyor Mevla'dan Rahmet diliyorum" dedi.

Günaydın Samsun! Ben Yıldıray Çınar - SAMSUN HABER - Samsun Kent Haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.