Yazar Yusuf Kaplan Samsun'da Konferans Verecek

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Ekim 2021 11:48
Yazar Yusuf Kaplan Samsun'da Konferans Verecek
Yazar Yusuf Kaplan, Atakum Sanat Merkezi’nde 'Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu' konulu bir konferans verecek.
Yazar Yusuf Kaplan, Atakum Sanat Merkezi’nde 'Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu' konulu bir konferans verecek.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen konferansa çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Büyükşehir Gençlik Hareketi  Yusuf Kaplan’ı ağırlıyor. Medeniyet Tasavvuru Okulu


Atölye çalışmaları

TARİH: 12 Ekim 2021 Salı

Konferans Saat: 19.30’da.

Yer: Büyükşehir Belediyesi

Atakum Sanat Merkezi



YUSUF KAPLAN KİMDİR?


1964 yılında Şarkışla'da doğdu.

 

İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü, Sinema-TV Ana Sanat Dalından mezun oldu. Üniversite öğreniminden sonra İngiltere' ye gitti (1989 yılında M.E.B.'dan master+doktora" yapmak üzere burs kazanarak).

 

1991 yılında East Angila Üniversitesi'nde "Story-Telling and Myth-Making Medium: Television" adlı master tezi hazırladı. 1992 yılının Nisan ayında Londra Üniversitesi ve Middlesex Polytechnic'te Dr. Roy Armes'ın danışmanlığında doktara yaptı.

 

İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kayıtlar, Kitap Dergisi, Girişim, İslâm, Kadın ve Aile gibi dergilerle Zaman ve Milli Gazete gibi günlük gazetelerde çeşitli yazı, röportaj ve çevirileri yayımlandı.

 

Michel Foucault, Baudrillard, Milan Kundera, Umberto Eco ve John Berger gibi yazar ve düşünürlerden çeşitli çeviriler yaptı. Bir süre Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendi.

 

Ardından 3 yıl Umran Dergisi'ni yönetti. Şimdi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi nde öğretim görevlisidir ve Yeni Şafak Gazetesi'nde yazmaktadır. 25 Şubat 2006'ya kadar TV5 Genel yayın Koordinatörlüğü yaptı, daha sonra TVNET'in kurucuları arasında yer aldı.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.