Yazar Yusuf Kaplan Atakum Gençlik Merkezinde konuştu

Yazar Yusuf Kaplan Atakum Gençlik Merkezinde söyleşi gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu söyleşi özellikle üniversiteli gençler tarafından ilgiyle dinlendi.

Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha ederler

Yusuf Kaplan: Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha ederler. ​Yazar Yusuf Kaplan, "Gençliğin su katılmamış, tartışmasız adanmışlık halini önemsemek gerektiğini düşünüyorum. Gençliği kaybederseniz ülkeyi kaybedersiniz. Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha ederler." dedi.

Yusuf KAPLAN Yol Haritası söyleşisinde konu başlıkları olarak şöyle konuştu:

Bir ülkenin gençliği ideal sahibi, ahlâkî meziyetleri güçlü, ruhu olan, sıradışı ama sınırdışı olmayan, çağı da, kendi değerlerini ve dünyasını da iyi tanıyan komplekssiz bir gençlik olursa, ülke, işte o zaman geleceğe emin adımlarla yürüyebilir.

Liselileri kurtarmak ülkenin önünü açar

En çok lise çağındaki gençlerden ümitli olduğunu ifade eden Kaplan, "Lisedeki çocukları kurtarabilirsek belki ülkenin kurtarılması, önünün açılması konusunda çok ciddi mesafe kat edebiliriz. Bunu şöyle açıklıyorum; doğrusu o genç arkadaşların, kardeşlerimizin boğazından daha az haram lokma girme ihtimali çok fazla olduğu içindir. Boğazından haram lokma girmeyen insanın idrak kapıları açılır.

Aşağılık kompleksini yenmek zorundayız

İki asırdır çok ciddi bir şekilde aşağılık kompleksi yaşıyoruz. Batılılara karşı aşağılık kompleksi yaşayan insanlar, bizden adam olmaz diyen insanlar başkalarına nasıl öncülük edebilir? Aşağılık kompleksini yenebilmenin birinci şartı Müslüman olmaktır. Müslüman olduğunuz andan itibaren batıya karşı beslediğiniz aşağılık kompleksini aşma imkânı yakalamış olursunuz.

Derdimiz diploma değil hakikatin izini sürmek. Diploma çöpe diyoruz ! Ahlâk , ideal, ruh inşası derdindeyiz. Dertsizseniz dert sizsiniz ! Bilme/ilim , bulma/irfan ve olma/hikmet yolculuklarında kat ettiği mesafe, en büyük “diploması” MTO talebesinin.

Geceleri fetheden talebeler düşünün herkes uyurken onlar dimdik ayaktalar…Nöbette…Fikir, Zikir, Şükür nöbetinde…  Gündüzleri aydınlığa çevirenler geceleri fetheden, kitapları fetheden, kalpleri fetheden yürek ülkesinin çocukları olacak .

Önce kendi’niz olacaksınız; esaslı, köklü, dayanıklı ve asil bir özgüvenle yola koyulacaksınız; ki, ondan sonra “başka sular”a emin adımlarla açılabilmeniz, o “başka sular”da boğulmadan yüzebilmeniz ve yepyeni sinerjiler oluşturabilmeniz imkân dâhiline girebilsin.

İnsanlığın önünü açacak hakikat medeniyeti yolculuğunun bayraktarlığını bir kez daha biz yapacağız.

Türkiye’nin her bakımdan bağlandığı Batı’ya bağımlılıktan kurtulmaya başlaması, Washington’a, Londra’ya, Brüksel’e meydan okuması, istiklal ve istikbal mücadelemizde önemli kilometre taşlarıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarla üzerinde durduğu Afrika Açılımı, Balkanlar Açılımı, Şanghay Açılımı gibi önemli girişimler, bunu kalıcı, köklü bir stratejiye dönüştürme çabası, bu açıdan önemlidir. Türkiye’nin kabına sığmayan tarihî yükünü ve yükümlülüğünü yerine getirme sorumluluğunun bir göstergesidir bu. Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığının, Türkiye’nin ama tarihî medeniyet iddialarını kuşanan bir Türkiye’nin beklenen olduğunun işaretidir. Emperyalistlere meydan okunmasıdır aynı zamanda.

  • 1 / 1 Yazar Yusuf Kaplan Atakum Gençlik Merkezinde konuştu 0

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
sağ blok