Yaşar Doğu Samsun Öğretmenevinde Konferansla anlatıldı

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 22 Ocak 2016 21:16
Yaşar Doğu Samsun Öğretmenevinde Konferansla anlatıldı
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven tarafından sunulan "Yaşar Doğu'nun İzinde" konulu konferanslar serisine Samsun Öğretmenevinden devam edildi.
 Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven tarafından sunulan "Yaşar Doğu'nun İzinde" konulu konferanslar serisine Samsun Öğretmenevinde devam edildi.

Samsun Kültür Sanat Derneği'nin organize ettiği konferans Samsun Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferans öncesi bir konuşma yapan Samsun Kültür Sanat Derneği Başkanı Uğur Dede 'Gençlerimize sanal kahramanları değil gerçek kahramanlarımızla tanıştırmalıyız. sanal kahramanlar peşine takılan gençlerimiz gerçek kahramanlarını unutmuşlardır. Bu neslimizi ciddi anlamda etkilemekte ve yıpratmaktadır. Şimdi yeniden harekete geçip toplumumuzu gerçek kahramanlarıyla buluşturma vaktidir' diyerek konuştu. Dede konuşmasında Arş. Yazar Ahmet Seven'in hazırladığı Yaşar Doğu kitabıyla bu anlamda önemli bir çalışmaya imza attığını da ifade ederek ' Milletimizin bu değerden yararlanacağı kanaatindeyim' diyerek konuştu.

Yaşar Doğu'yu tanıyıp anlamak bugünlere nasıl geldiğimizi anlamaktır


Yaşar Doğu'nun İzinde konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Ahmet Seven Yaşar Doğu'nun tüm yönleri ve  bilinmeyenleriyle birlikte hayatını anlattı. Seven Yaşar Doğu elde ettiği şampiyonlukları Türk Milleti adına kazanmıştır. Ömrü boyunca bu gururla yaşamış milli şuur adamıdır. Bugüne ve yarına rol model olabilecek yegane kahramanlardan birisidir. Yaşar Doğu tanındıkça sadece spor camiası değil toplumumuzun bütün kesimleri ondan faydalanacaktır. Zira Yaşar Doğu'yu tanımak milli mücadeleyi tanımaktır, Yaşar Doğu'yu tanımak Anadolu'yu tanımak, milletini tanımaktır. Yaşar Doğu'yu tanımak  milli heyecan ve ruhun yeniden şahlanışına yol açmak demektir diyerek konuştu.

Seven konuşmasına "Onlar sporu kendi hayatlarının refah seviyesini artırmak için değil, milletinin ma'kus talihini yenmek için yapmışlardır.  Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını yazmış Yaşar Doğu ve talebeleri de onu tüm dünyaya ezberletmeyi sağlamıştır. O bu milletin hem mili sporcusu hem de milli kahramanıdır" dedi. 

Ahmet Seven Yaşar Doğu'yu "Yaşar Doğu'nun İzinde" konulu konferanslarla yurt genelinde de anlatmaya devam edeceğini bu büyük dava adamının mefküresini toplumumuzun her kesimine aktarmaya çalışacağını söyledi.

Konferans sonunda Kültür Sanat Derneği Başkanı Uğur Dede Arş. Yazar Ahmet Seven'e günün anısına bir şilt sundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.