Yaşar Doğu Ders Kitaplarında yer almalıdır

SAMSUN HABER Haber Girişi : 03 Ocak 2024 22:52
Yaşar Doğu Ders Kitaplarında yer almalıdır
Yaşar Doğu MEB bağlı okullarda ders kitaplarına girmeli ve öğrencilere hayatı anlatılmadır. MEB'nın tespis ettiği 100 Türk büyüğü arasında da yer alan Yaşar Doğu gençlik için aranan rol model bir şahsiyettir.

Ahmet Seven: Yaşar Doğu Türk Milletinin yetiştirdiği ender sporculardan birisidir

 

Türkiye'de Yaşar Doğu hakkında yazılıp yayınlanmış tek kaynak eser olan Yaşar Doğu kitabının yazarı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Yaşar Doğu'nun vefatının 63 yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada: "Yaşar Doğu MEB bağlı okullarda ders kitaplarına girmeli ve öğrencilere hayatı anlatılmadır. MEB'nın tespis ettiği 100 Türk büyüğü arasında da yer alan Yaşar Doğu gençlik için aranan rol model bir şahsiyettir. Onun örnek hayatı günümüz gençliği için önemli derslerle doludur. Aranan rol model vasfı Yaşar Doğu'da mevcuttur" dedi.

 

Seven: Önümüzdeki yıl "Yaşar Doğu yılı" ilan edilmeli

 

Ahmet Seven: "Önümüzdeki yılın Yaşar Doğu yılı ilan edilmesi de gündeme alınmalıdır. Ayrıca ülkemizin dörttbiryanında konferanslar tertip edilerek anlatılmasının gereğine inanıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı özellikle Gençlik Merkezlerinde düzenlenecek programlarla bu büyük değeri gençlerle tanıştırmalıdır. M. Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zekiçevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim” sözü Yaşar Doğu'nun şahsında yer almaktadır. 

Türkiye Güreş Federasyonu'da Yaşar Doğu'nun örnek hayatını felsefesini yetiştiricilik, idarecilik ve hocalığını anlatmak üzere kapsamlı bir program hazırlamalıdır.  Bu büyük değeri  vefat yıldönümünde birkaç saatlik anma programıyla geçiştirmemek gerekir" diyerek konuştu. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.