VALİ TARİHİ TAŞHAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

SAMSUN HABER Haber Girişi : 30 Eylül 2014 18:06
VALİ TARİHİ TAŞHAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN Vezirköprü'de yanan Tarihi Taşhan'ı yerinde inceleyerek ilçe kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'dan bilgi aldı.
VALİ İBRAHİM ŞAHİN VEZİRKÖPRÜ'DE YANAN TARİHİ TAŞHANI GEZEREK  BİLGİ ALDI

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN Vezirköprü'de yanan Tarihi Taşhan'ı yerinde inceleyerek ilçe kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve İbrahim Sadık Edis'ten bilgi aldı.

İlçe Kaymakamı Mahmut KAŞIKÇI, Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİZ, kamu görevlileri, daire amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali İbrahim ŞAHİN'e ilçe hakkında ve tarihi Taşhan'da çıkan yangın hakkında ilçe kaymakamı Mahmut KAŞIKÇI tarafından bilgi verildi.

Vali daha sonra Osmanlılar tarafından 15. yüzyılda yaptırıldığı bilinen ve son restorasyonu 2007 yılında tamamlanan Ortacami Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunan 29 Eylül 2014 tarihinde çıkan yangında hasar gören tarihi Taşhan'da incelemelerde bulundu. 

 Üst katları otel, alt katlarında dükkanların bulunduğu tarihi Taşhan, aynı zamanda kaybolmak üzere olan el sanatlarının yaşatılmaya çalışıldığı bir mekan olarak kullanılıyordu.

İncelemelerin ardından Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, ilçeden ayrıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.