VALİ ŞAHİN 'İSLAM DÜNYASI SIĞINILACAK LİMAN'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Ekim 2014 17:24
VALİ ŞAHİN 'İSLAM DÜNYASI SIĞINILACAK LİMAN'
Dünya öyle bir noktaya gidiyor ki, özellikle İslam dünyası tüm olumsuzluklara rağmen aslında sığınılacak güvenli bir liman gibi gözüküyor.
 Vali Şahin: 'Dünya öyle bir noktaya gidiyor ki, özellikle İslam dünyası tüm olumsuzluklara rağmen aslında sığınılacak güvenli bir liman gibi gözüküyor'
Samsun 

Valisi İbrahim ŞAHİN,  13-20 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında, Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen 'Cami ve Gençlik' temalı programa katıldı.

13-20 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 'Cami ve Gençlik' temalı programın açılışı, Reşadiye Cami-i imam hatibi Mehmet GÜR'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

SAMSUN MÜFTÜSÜ YRD.DOÇ.HAYRETTİN ÖZTÜRK: 'İSLAM BİR BÜTÜN OLARAK YAŞANMALIDIR'

Daha sonra konuşma yapan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK, "Günümüzdeki gençlerin 3 büyük imtihanı var. Bunlardan birisi imanlarımızın içi şeytan tarafından boşaltılıyor. İkincisi gençlerimiz haramlarla iç içe yaşama riski taşıyor. Üçüncüsü ise İslam adına İslam'ın sadece bir köşesinden tutup kaldırıyoruz. İslam'ı bir bütün olarak yaşayamıyoruz. Allah ve Resulü bir şey söyledimi, bir Müslüman 'ama' diyemez. Allah ve resulü bir şey söylemişse orada iş bitmiştir. Türkiye'de 'Bugün Kur'an bize yeter, Peygamber olmazsa da olur' diyenlerin sayısı bir hayli artmıştır. Haramlarla iç içe yaşama riski taşıyoruz. Haramlar gitgide haramlık özelliğini kaybettiği için şirin hale gelmeye de başladı. Bir insan bir haramı ilk önce yaptığı zaman çok utanır ve üzülür. Ama bir müddet sonra artık doğal hale gelmeye başlar. İslamı bir köşesinden tutma hastalığımız var. Yani bir kısmımız meal kanalından, bir kısmımız hadis kanalından, bir kısmımız tasavvuf kanalından gidiyor. Kendine uygun İslam anlayışları ortaya çıkıyor.

Peygamberimiz döneminde bunların hiçbirisi yoktu. Sadece Kur'an-ı Kerim vardı. Halbuki Kur'an-ı Kerim kapısından girmeliydik. Ötekiler İslam'ın içerisinde bir odaydı. Biz odayı kapı yaptık ve ondan sonra birbirimize düştük. Gençlerimiz sadece Allah'ın huzurunda eğilmelidir. Hür gençler olarak onları yetiştirmeliyiz. Anneler, babalar çocuklarımızı sevelim. Öğretmenler çocuklarımızı okutalım, görevlilerimiz çocuklarımızı yetiştirelim ama bizim için değil, Allah için yetiştirelim. Ey vakıf ve dernek yöneticileri, vakıftaki öğrencilerin sayısı arttığında değil, sabah namazında camiyi doldurduğunda sevinelim. İslam kimsenin vakfı, cemaati, tarikatı değildir. Hepimiz İslam'ın hizmetkarlarıyız. Hür nesil istiyoruz. Cemaatine, hocasına, vakfına değil, Allah'a bağlı nesil istiyoruz. Tevhit aracısız kulluktur. İslam sürekli aklı kullanmayı tavsiye eder. İradesini güçlendirir, onu bir şahsiyet olarak görmek ister. "dedi.

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN 'İSLAM DÜNYASI TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN SIĞINILACAK BİR LİMAN GİBİ GÖZÜKÜYOR'

Daha sonra Vali İbrahim ŞAHİN bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Bu gün 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle müftülüğümüzün organize ettiği bu programda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu seneki Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın teması 'Camiler ve Gençlik'tir. Aslında bizim milletimize yüklenmiş çok büyük görevler var. Bu dünya bizden çok şey bekliyor. Dünyadaki içinden çıkılmaz yapı, bizlerin sorumluluğunu biraz daha arttırıyor. Dünya öyle bir noktaya gidiyor ki, özellikle İslam dünyası tüm olumsuzluklara rağmen aslında sığınılacak güvenli bir liman gibi gözüküyor. Onun için de Batılılar Müslümanların bu huzur içinde yaşamasından rahatsız oluyorlar ki, Müslümanlığa kayışı engellemek için özellikle Batı medyası ve güdümlü medya, olabildiğince Müslüman dünyasının negatifliklerini, olumsuzluklarını kötü göstermeye çalışıyorlar. Gençlik konusunda bizim milletimize yüklenmiş çok önemli görevler var. Camiler Haftası belki bir hafta gibi kutlanıyor olabilir. Ama benim Samsun halkından, din görevlilerinden ve Müftümüzden istediğim şudur. Ben de bu konuda kollarımı sıvayıp elimden gelen her türlü katkıyı sağlayacağım.

Camilerimizi çocuklarımızın oyun alanları haline getireceğiz. Camileri gençlerin eğleneceği yer haline getireceğiz. Çocuklar evinden dışarı çıktığında uğraması gereken yerin camiler olmasını düşünecek. Buralarda çocuklarımıza gofret dağıtalım, çikolata dağıtalım, top verelim. Bu camilerimizde bu etkinlikleri yapmaz isek, onlara müsaade etmez isek başka yerlere atari salonlarına ve zararlı gıdalar alacakları yerlere gideceklerdir. Onun için genç olma adayı olan çocuklara ve gençlere mutlak suretle camilerin kapılarını açacağız. Bizim camilerimizde vakit namazları kılınıyor akabinde çabuk çabuk çıkıp ışıklar söndürülüp kapatılıyor. Camilerimizi yatsı namazından sonra değil ama gündüzleri mutlaka açık tutmamız gerekiyor. Bırakın açık olsun, eğer biz böyle bir mantık içerisinde hareket etmez isek, çocuklarla bizim aramızdaki bağlar kopuyor. Farkında olmadan gençlerle uzaklaşıyoruz. Gençler artık evde de bizim yanımızda değiller. Ayrı odaları var, ellerinde leptop ve bilgisayarları var ve onların dünyası ordadır. Özellikle 20. yüzyılda veya 18. 19. 20. yüzyılın ortalarında bilgisizliğin getirdiği bir sorgulama var. Şimdi insanlar tam tersine çok şey biliyorlar. Çok şey bildikleri için sorular soruyorlar. Onun için de din görevlilerin kendilerini bu sorulara cevap verebilecek nitelikte donatması, yetişmesi ve huzura çıkmaları gerekiyor.

Değerli katılımcılar, camilerimizi çok nezih mekanlar haline getirmemiz gerekiyor. Buraları örnek haline getirilmeli ki, camilerin içlerine giren gençler, çocuklar, bizler ve yabancılar oradan çıkmamayı arzulasın veya oradan çıkmak istemesin. 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle camilerimizde en çok çocuk yetiştiren hocayı ödüllendirelim. Hocalarımız ve din görevlilerimiz çocuklarımıza gerekli olan ilmihal bilgilerini en güzel şekilde öğretsinler. Ben başta din görevlilerini fedakarca çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla 'Cami ve Gençlik' temasının hem Samsunumuza, hem ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."dedi.
 Konuşmaların ardından Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle düzenlenen panele geçildi. Panelin ardından Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK, törene katılımlarından dolayı Vali İbrahim ŞAHİN'e çiçek takdim etti. Vali İbrahim ŞAHİN panele katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin PEKER, emekli il müftüleri İsmail ÇÖMER, Osman ŞAHİN ve İbrahim ACAR'a çiçek hediye etti.

Daha sonra Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen meal yarışmasında dereceye giren İmam Hatip Süleyman KABLAN, Ahmet BAYIR ve Aydın YILDIZ'a ödülleri Vali İbrahim ŞAHİN tarafından verildi.

 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' açılış programına ayrıca, İlkadım Kaymakamı Turan ATLAMAZ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, emekli müftüler, ilçe müftüleri, vaizler, imamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI 

PROGRAM RESİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.