• İHSANBAŞKAN

Vali Şahin: 'Ahlaklı ve erdemli insanlar yetiştirmek zorundayız'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Eylül 2015 22:30
Vali Şahin: 'Ahlaklı ve erdemli insanlar yetiştirmek zorundayız'
Vali İbrahim ŞAHİN Atakum ilçesi Mimar Sinan İlkokulu'nda düzenlenen '2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Vali İbrahim ŞAHİN Atakum ilçesi Mimar Sinan İlkokulu'nda düzenlenen '2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

 İlköğretim Haftasının başlaması ve 2015-2016 eğitim- öğretim yılı açılışı nedeniyle, Atakum ilçesi Mimar Sinan İlkokulu'nda düzenlenen tören öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve şiirlerin okunması ile başladı.

Programda ayrıca Atakum ilçesi Mimar Sinan ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine 'Okula Hoş Geldiniz' çiçeği sundu.

 İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN törende yaptığı konuşmada, ''Bu gün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını ve sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bu yıl ilimizde yaklaşık 47 bini taşımalı olmak üzere 247 bine yakın öğrencimizle ders başı yapıyoruz.

Eğitim öğretim tüm insanlık için gereklidir. Çocuklarımızın sağlıklı eğitim, öğretim alması için okul aile iş birliği çok önemlidir. Velilerimizin destekleri ile eğitim sistemimiz hedefine daha hızlı ulaşacaktır. Ulusların gelişmişlik düzeyi eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir.

Eğitimdeki en önemli yük ve sorumluluk kuşkusuz öğretmenlerimizdedir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımızın sorumluluk duygularını geliştirecek,  onları akla, bilime yönlendirecek ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak öğretmenlerimizdir. Yeni eğitim öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olması dileklerimle hepinize çok teşekkür ederim.''dedi.

Vali Şahin: 'Ahlaklı ve erdemli insanlar yetiştirmek zorundayız'

Vali İbrahim ŞAHİN törende yaptığı konuşmasında, ''Bu gün düzenlenen törenle ilimizde 2015, 2016 eğitim öğretim dönemini başlatıyoruz. Ben de bu vesile ile en az sizin kadar heyecanlıyım. Ben eğitime çok önem veren, bütün mesaimi eğitime harcasam bunu bile yeterli olmayacağını düşünen bir insanım.

Eğitim öğretimin sağlıklı yürüyebilmesi için biz yöneticiler üzerimize düşeni yapacağız. Diğer taraftan da veliler çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri adına çok ciddi gayret sarf edecektir. Çünkü biz Atatürk'ün de bizlere işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesinin de ötesine çıkmak için çok ciddi cabalar sarf etmek zorundayız. Bunu sağlamanın yolu tüm eğitim öğretim hayatımız boyunca hayatımızın her alanında çok çalışmaktır.

Samsun'da okullarımızda ve okullarımızın etrafında güvenlik güçlerimiz tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Çocuklarımızın bir takım kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için güvenlik güçlerimiz yoğun bir çaba gösteriyor. Bu konuda önemli mesafeler aldık. Bizler başarılı, çalışkan ve dünya çapında insan yetiştirmenin yanında bir o kadar da ahlaklı ve erdemli insanlar yetiştirmek zorundayız.

Değerli öğrenciler; vizyon sahibi olabilmeniz için az televizyon izleyin. İzlediğiniz programlar eğitimli ilgili programlar olsun. Sizler bu yaşta daha fazla kitap okuyarak vaktinizi eğitime vereceksiniz. Bizim sizlerden beklediğimiz Samsun'da ve Türkiye de birincilikler değil. Biz sizin dünya çapında başarılar elde etmenizi istiyoruz. Bununda yolu çalışmaktan geçiyor. Değerli öğrenciler sizlerin mutlaka çok iyi bir yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor. Bizlerde sizin karşılaştığınız imkansızlıkları aşmanız konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Çocuklarımızın iyi eğitim almaları konusunda öğretmenlerimiz çok ciddi gayret gösteriyorlar.

Biz Samsunda Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesini başlattık. Çok uzun bir sahil şeridine sahip olan ilimizde yapılan istatistiklere göre insanlarımızın yüzde sekseni yüzme bilmiyor. Biz bu proje ile bu sene ilimizde okula yeni başlayan 17 bin öğrencimizin yaklaşık 9 binine yüzmeyi öğreteceğiz. Biz velilerimizden bu projeye çocuklarını teşvik etmelerini istiyoruz.

Buradan bir uyarıda taşımalı eğitimde taşıma işini yapan şirketlere ve şahıslara olacak. İlimizde gecen yıl bu konuda bir, iki kaza yaşandı. Bu kazalar bizleri çok üzdü. Bu tarz olumsuzlukların bundan sonra yaşanmaması için biz çok ciddi tedbirler aldık.  Ben servis yetkililerinden  trafik kurallarına uymaları konusunda hassasiyetle davranmalarını istiyorum.

Ben 2015,2016 eğitim, öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni okula başlayan yavrularımıza diğer öğrencilerimizin özen göstermesini istiyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu törenin düzenlenmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Konuşmaların ardından 2015-2016 eğitim-öğretim yılı temsili ders zili Vali İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol ve öğrenciler tarafından çalındı.

Vali İbrahim ŞAHİN program sonunda İrem Yavuz Anaokulu ve Mimar Sinan İlkokulu ve ortaokul sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Törene ayrıca Vali Yardımcısı Ali Galip SARAL, Atakum Kaymakamı Ali BAKOĞLU, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali YILMAZ, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,  kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.