Uyuşturucu çeteleri nefes alamayacak

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ekim 2023 10:20
Uyuşturucu çeteleri nefes alamayacak

İçişlerinden çetelere darbe! Yerlikaya: Nefes aldırmayacağız!

 

Mafya tipi organize suç çetelerine darbe

 

Bakan Yerlikaya, "Son 120 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik yapılan 378 operasyonda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 702'si tutuklandı, 594'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Bu kapsamda 7'si ulusal 31'i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi."

 

"Son 120 günde uyuşturucuyla mücadelede 98 bin 198 şüpheli gözaltına alındı"

 

Yerlikaya, uyuşturucu suçunu terörle eş değer gördüklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Zehir taciri ne ise bizim için terörist de odur. Uyuşturucuya karşı mücadelemizi arzla ve taleple mücadele olarak 2 yönlü bir anlayışla sürdürüyoruz. Bir yandan her türlü yasa dışı maddenin ülkemize girişini engelleyip uyuşturucu rotalarının değişmesi için caydırıcı bir mücadele ortaya koyarken, diğer yandan içerideki talebin düşürülmesi için toplumumuzun tüm kesimlerine yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini arttırıyoruz. Küresel ölçekte ne kadar büyük bir arz baskısı altında olursak olalım diyoruz ki 'Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de uyuşturucuya göz açtırmayacağız.' Sokak satıcısından zehir tacirine kadar hangi büyüklükte olursa olsun gölge gibi takiplerindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz ve inşallah gerçekleştireceğimiz operasyonlarla hepsinin bir bir tepelerine çöküp, nefeslerini kesip, adalete teslim etmeye kararlıyız."

 

Uyuşturucuyla mücadelede bu kararlılıklarını gösteren rakamları da paylaşmak istediklerini dile getiren Yerlikaya, "Son 120 günde uyuşturucuyla mücadelede 80 bin 572 operasyon düzenledik. 98 bin 198 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 8 bin 379'u tutuklandı. 3 bin 422'si hakkında adli kontrol kararı verildi." diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.