Üçüncü köprüde büyük gün

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mart 2016 13:52
Üçüncü köprüde büyük gün
Üçüncü köprüde büyük gün geldi... Bugün yapılacak törenle dev köprüde son tabliye de yerine yerleştirilecek ve böylece iki yaka birleşmiş olacak.

Üçüncü köprüde büyük gün

Üçüncü köprüde büyük gün geldi... Bugün yapılacak törenle dev köprüde son tabliye de yerine yerleştirilecek ve böylece iki yaka birleşmiş olacak. Törene katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, köprünün üzerinde işçilerle beraber yürüyecek.


İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında Anadolu ve Avrupa yakalarının birleşmesine artık saatler kaldı. Bugün son tabliyenin de yerleştirilmesiyle birlikte iki kıta 3'üncü kez karayoluyla birbirine bağlanacak. Düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı belirtildi.

İnşaatına 2013'te başlandı, aralıksız çalışıldı, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin ardından Asya ve Avrupa kıtalarının 3'üncü kez birleşmesine artık saatler kaldı.

İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında en önemli aşama tamamlandı. 59 tabliyeden 58'i yerleştirildi, 9 metrelik son tabliyenin de yerleştirilmesinin ardından iki yaka birleşecek.

İnşaatta 1000'i aşkın işçi ve mühendis, gece gündüz çalıştı. Son tabliyenin de konulmasının ardından köprünün üzerinde çalışma başlayacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığıyla üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun, 320 metreyi aşan yüksekliğiyle ise dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. Projenin maliyeti, 4 buçuk milyar lira.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.