Türkiye Güreş Federasyonu Musa Aydın'la yola devam dedi

SPOR Haber Girişi : 13 Kasım 2016 21:00
Türkiye Güreş Federasyonu Musa Aydın'la yola devam dedi
Türkiye Güreş Federasyonu genel kurulunda yapılan 49. başkanlık seçiminde Musa Aydın, 187 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

49. Dönem Başkanlığına Yeniden Musa Aydın Seçildi

Türkiye Güreş Federasyonu genel kurulunda yapılan 49. başkanlık seçiminde Musa Aydın, 187 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Ankara Holiday Inn Çukurambar Otel'de yapılan Türkiye Güreş Federasyonu 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'ndaki başkanlık seçimine mevcut başkan Musa Aydın tek aday olarak katıldı. 279 delegesi bulunan federasyonun 197 delegesi genel kurulda oy kullandı ve 10 oy geçersiz sayıldı. 187 delegenin oyunu alan Musa Aydın yeniden başkanlığa seçildi.

Başkan Adayı Musa Aydın'ın konuşmalarından satır başladı şöyle:

"28 Nisan 2015 tarihinde yine bu salonda sizlerin tercihlerinizle Güreş Federasyonu Başkanı seçildim. Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle ilk olarak Milli Takım kamplarımıza psikolog, diyetisyen, kondisyoner ve fizyoterapist gibi destek unsurları oluşturduk.

25 kişilik bir olimpik kurul oluşturduk. Bu kurulla sporcularımızın performans testlerini, sağlık testlerini, psikolojilerini ve kilolarını takip ettik. Maç analizlerini yaptık.
Sporcularımıza başkanlık değil abilik yaptık. Bu vesile ile moral ve motivasyonlarını yükselttik. Sonuç olarak bir buçuk yıllık kısa kriz süresini iyi yönettik. 18 yıl aradan sonra 3 dünya şampiyonluğu, Bayanlarda ilk defa Avrupa Şampiyonluğu ve Rio'da 52 yıl aradan sonra 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 5 madalya kazandık. Ülkemizin kazandığı toplam 8 madalyanın 5'ini güreşimiz kazandı.

Bu başarı kulüplerimizin başarısıdır. Siz idareciler olarak ay sonu geldiğinde 'sporcuların maaşlarını nasıl öderim' diye çırpındığınızı bildiğim için söylüyorum bu başarı sizin başarınızdır. Antrenörlerimizin başarısıdır. 24 saat salonları sporcuların hizmetine sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlerimizin başarısıdır. Bu başarı Genel Müdürlüğümüzün başarısıdır. Bu başarı Bakanımızın başarısıdır. Bu başarı bizlerden hiçç bir zaman dualarını esirgemeyen 80 milyon Türk milletinin başarısıdır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Ülkemizin başarısıdır. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Biz bir buçuk yılda büyük başarılara imza attık. Şimdi biz 4 yıllık süreyle 2020 Tokyo Olimpiyatlarına talibiz. Dünyanın en iyi güreş takımını oluşturarak katılmak istiyoruz. Tokyo'da 1948, 1960 olimpiyat rekorlarımızı kırmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak, büyük bir gayretle azimle, çalışacağımızı taahhüt ediyoruz.

"Bir günlük adalet, 60 yıllık ibadete bedeldir" düsturu ile kulüplerimize oy verdi ya da vermedi ayrımını yapmadık. Hiç kimseyi ötekeleştirmedik. Sen ben yok, biz var anlayışı ile kulüplerimize eşit şartlarda maddi ve malzeme desteğinde bulunduk. Önümüzdeki yıllarda sponsorları devreye sokarak kulüplerimizi daha çok destekleyeceğiz. Güçlü kulüplerimiz güçlü milli takımlarımızı oluşturacaktır. Dolayısıyla başarımızda artacaktır.

Ligler: Bizden önceki dönemlerde ligler gruplar şeklinde 4 haftada bitiyordu. Biz geçen yıl deplasmanlı ligi başlattık. Allah nasip ederse 4 yıl deplasmanlı ligi devam ettireceğiz. Amacımız her kulüp kendi ev sahipliğinde maç yapsın, rekabet ortamı oluşsun. Spor demek rekabet demektir. Eğer bugün futbolda rekabet olmasa ne Galatasaray ne Fenerbahçe ne de başka bir kulübün hiçbir anlamı olmaz. Onun için biz güreşte bu rekabet ortamını oluşturmak istiyoruz.

YİBO: Alt yapıyı güçlendirmek için 12 il 17 ilçede YİBO projelerini gerçekleştirdik. Sporcuları yetenek testlerine tabi tutarak seçmeler yaptık. Başarılı ve yetenekli sporcuları YİBO'lara yerleştirdik. Her yıl bir YİBO'ya 20 sporcu takviye edilecektir. Bu YİBO'lar ilerleyen süreçte güreşin ortaokuluna dönüşecektir. Pilot olarak 12 ilde uyguladığımız YİBO projesini önümüzdeki 4 yıl süreyle bütün Türkiye'ye yayıp alt yapıda büyük bir güreşçi ordusu oluşturacağız.

Güreş Lisesi Projesi: Geçen bir buçuk yıl süre içerisinde 2 ilde güreş lisesi çalışmalarını başlattık. Şu anda birçok ilde spor liselerimiz mevcut ancak Türk sporuna hizmet etmediğini görüyoruz. Bu branş liselerinin kurulmasını inşallah önümüzdeki 4 yıllık süreçte bunu gerçekleştireceğiz. YİBO'lardan mezun olan çocuklarımız kaybolmadan güreş liselerine geçecekler. Buradan da kaybolmadan kulüplerimize ve milli takımlarımıza geleceklerdir. Böylelikle sıkletinde bir Tahamız veya Rızamız olmayacak. alternatifli birkaç sporcumuz olacak. Yani sıklet rekabeti oluşacak o da başarıyı getirecektir.

Kilo verme sorunu: Güreşçilerimizde kilo verme sorununu bitireceğiz. Miniklerde Türkiye şampiyonasında 2 bin sporcumuz katılmaktadır. Ancak bu sporcularımızı büyüklere taşıyamıyoruz. Çok yükleniyoruz çok kilo düşürtüyoruz ve haliyle bıktırıyoruz. Gençlere geldiklerinde güreşi bırakmak zorunda kalıyorlar. Değirmen taşında buğdayı öğütür gibi sporcularımızı öğütüyoruz. Yeni dönemde bu sistemi bitireceğiz. Antrenörlerimizi eğiteceğiz, olmadı yaptırım uygulayacağız veya ceza sistemi getireceğiz. Böylece büyük bir kaybı büyük bir israfı önlemiş olacağız.

Doping: Milli Takım kamplarımızda dopingle ilgili sporcuları bilinçlendirmek amacıyla periyodik şekilde seminerleri yaptık. Önümüzdeki dönemde de dopinge karşı mücadelelerimizi devam ettireceğiz.

Kurumsal Yapı: Bir buçuk yıl süre içerisinde bütün kurullarımızın görev tanımını hazırladık. Önümüzdeki dönemde Genel Müdürlüğümüzün onayına sunacağız. Federasyonumuz kurumsal bir yapıya kavuşturacağız. Bunların hepsi yazılı talimat şekline getirilecek. Dolayısıyla işler daha da sağlıklı ve hızlı yürüyecektir.

Hizmet binası: Türk spor tarihine baktığınız zaman en başarılı spor branşı güreştir. Güreş, bizim milli sporumuzdur. Ancak halen bir hizmet binası yok. Bu durum her genel kurulda gündeme gelmektedir. Ancak hiçbir federasyon başkanımız 4 yıl süreyle görev yapmadığı için fırsat bulamadılar. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem inşallah federasyonumuza yeni hizmet binası kazandıracağız.

Balkan Şampiyonası: Bizim girişimimiz ve UWW'deki yöneticilerimizin katkılarıyla 24 yıl aradan sonra Balkan Şampiyonasını yeniden başlattık. 2 yıldır sporcularımız Balkan Şampiyonasına katılmaktadır.

Yağlı Güreş: Yağlı güreşi sezonluk olmaktan çıkaracağız. Kışın salonlarda az sayıda güreşçilerimizin katılımı ile yağlı güreş ligi oluşturarak 12 aya yayacağız.

Karakucak: Minder güreşimizin altyapısını oluşturduğu için bütün Türkiye Şampiyonalarını ödüllü yaptık. Yeni dönemde bölgesel olarak karakucak güreşleri düzenleyeceğiz ve bu güreşleri ödüllü hale getireceğiz. Buradaki amacımız güreşe teşviği artırmayı ve mindere yetenekli güreşçileri kazandırmayı hedefliyoruz.

Güreş Kurultayı: Ben güreşin yarınını hep birlikte inşa edelim istiyorum. Bu kurultaylarda hep birlikte istişareler yapıp birlikte kararlar alacağız ve güreşin 4 yılını inşallah birlikte planlayacağız."

Yönetim Kurulu
Asil Üyeler: Erkan Durdu, Gürkan İzzet Paksoy, Halil Bozdoğan, Hasan Eroğlu, Hüseyin Kaya, İsmail Kaşdemir, Mahir Biberoğlu, Mehmet Ayhan, Mustafa Çakır, Selahattin Uan, Serdar Çinkılıç, Süreyya Yoğurtçu, Ünsal Kıraç, Zeki Gül

Yedek Üyeler: Selim Kabadayı, Mahir Yazıcı, Yusuf Bayrakçı, Önder Yücel, Erdoğan Keskin, Orhan Barman, Süleyman Keskin, Mustafa Atalar, Fatih Mehmet Yıldırım, Muhittin Özel, İbrahim Özeel, Seçkin Ceylan, Hamza Erbay, Veysin Alanoğlu

Denetleme Kurulu
Asil: Tuncay Karartı, Cebrail Uludağ
Yedek: Mehmet Akif Uygur, Hüseyin İldem

Disiplin Kurulu:
Asil: Mustafa Fidan (Başkan), Murat Bayramoğlu, Erdin Özel, Ali Yeşildal, İsmail Güler
Yedek: Sait Temiz, Ali Eraslan, İbrahim Akpınar, Mesut Köse, Murat Demirbağ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.