Suriyeli çocuktan acı sevinç!?"> Suriyeli çocuktan acı sevinç!?"> Suriyeli çocuktan acı sevinç!?">
  • İHSANBAŞKAN

Suriyeli çocuktan acı sevinç!?

EKONOMİ Haber Girişi : 06 Ocak 2015 14:26
<font color=Suriyeli çocuktan acı sevinç!?" />
Suriyeli bir çocuk, ailesiyle yiyecek bir şeyler bulmak için gittiği halde karıştırdığı çöpten salatalık çıkınca sevinçten havaya uçtu.
 ONLARIN DA VATANI VARDI...
YOKSULLUK BÖYLE BİR ŞEY İŞTE
BU FOTOĞRAF YILIN FOTOĞRAFLARINDA BİRİSİ OLMALI

Suriyeli çocuğun 'en acı' sevinci

Suriyeli bir çocuk, ailesiyle yiyecek bir şeyler bulmak için gittiği halde karıştırdığı çöpten salatalık çıkınca sevinçten havaya uçtu.

Antalya'da'da, ayaklarında terlikle, çorapları bile bulunmayan çocukları atık sebze ve meyveleri toplamak için çöp konteynerlerine girdi. Konteynerin içinde bir süre çöpleri karıştıran Suriyeli bir çocuk, daha sonra dışarı çıkarak bulduğu salatalıkla annesine koştu. İsmi bilinmeyen erkek çocuğunun elindeki iki adet salatalıkla annesine koşarken yaşadığı sevinç yüzüne yansıdı.

ÇÜRÜK YİYECEKLERİ ÇUVALA DOLDURDULAR

5 yaşlarındaki kız çocuğu ise girdiği konteynerde bir şey bulamadı. Aile, diğer konteynerlerden buldukları, çürük portakal, karnabahar, lahana ve marulu çuvala doldurdu. Bebek arabasına konulan çuval, çocukların en büyüğü tarafından taşındı.

ANTALYA MÜLTECİ KABUL ETMİYOR

Antalya, İçişleri Bakanlığı'nın Suriyeli vatandaşlar için uygulanacak genel uygulamadan farklı olarak Suriyeli mülteci kabulü yapmıyor. Mevcut Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığı Antalya'da, kentin Suriyeliler açısından bir cazibe merkezi haline gelmemesi için farklı tedbirler uygulanıyor. Antalya Valisi Muammer Türker, kentteki Suriyeliler için "Devletimizin genel politikasına aykırı bir durum söz konusu değildir"açıklaması yapmıştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.