Süpermarkette satılan kitap sakıncalı çıktı

KİTAP Haber Girişi : 09 Eylül 2023 23:30
Süpermarkette satılan kitap sakıncalı çıktı

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven kitap diyerek önünüze geleni almayın

 

Bir zincir markette satılmaya başlanan "Her şeyi yiyen çocuk" isimli kitap infial yarattı. Kitapta "Kardeşimin iç çamaşırını yedim", "Yan komşumuzu yedim" gibi ifadeler ile görseller rahatsız edici bulunurken, sosyal medyada pek çok kişi duruma tepki gösterdi.

 

Son zamanlarda bir zincir markette satılmaya başlanan "Her şeyi yiyen çocuk" isimli çocuk kitabı tartışma yarattı. Kitapta çocuğun, kardeşinin iç çamaşırını, karıncaları ve hatta "komşusunun etini" yediğinin yazması kullanıcıları dehşete düşürdü. Çocuğun her şeyi yemesi dışında, yediği şeylerin figürlerin görsellerle gösterilmesi de tepkileri körükledi.

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: Kitap diyerek önünüze geleni almayın

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven velilere hatırlatmada bulunarak: "Kitap diyerek önünüze geleni almayın. Özellikle çocuklarınız için alacağınız kitaplarda seçici olun. Alın okuyun inceleyin sonra çocuğunuza verin. Sakıncalı kitapları araştırıp inceleyen bir komisyon kurulmalı. Zararlı kitap zararlı maddeden daha tehlikelidir. İkisi de beyni uyuşturur" diyerek konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.