SEVEN: 'SULTAN VAHİDDEDİN HAN'IN NAAŞI TÜRKİYE'YE GETİRİLMELİDİR'

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Eylül 2022 10:35
SEVEN: 'SULTAN VAHİDDEDİN HAN'IN NAAŞI TÜRKİYE'YE GETİRİLMELİDİR'
Sultan Vahideddin Han'ın aziz naaşı, görkemli bir merasimle 'ye getirilerek, tarihin eksik kalan önemli bir kısmı da tamamlanmalıdır.

SEVEN: "SULTAN VAHİDDEDİN HAN'IN NAAŞI TÜRKİYE'YE GETİRİLMELİDİR."

 

Hamit Seven, Sultan Vahideddin Han'ın üzerinden yürütülen tartışmalara değinerek bir açıklama yayınladı. Seven, yayınladığı açıklamada: "Son günlerde, Büyük Osmanlı Devleti'nin 36. son padişahı Sultan Vahideddin Han'ın üzerinden, malûm çevrelerce yeniden başlatılan haksız ve mesnedsiz, abesle iştigâl tartışmaları dehşet ve üzüntü içinde izliyoruz." Dedi.

 

"Sultan Vahideddin Han'ın aziz naaşı, görkemli bir merasimle Türkiye'ye getirilerek, tarihin eksik kalan önemli bir kısmı da tamamlanmalıdır." diyerek sözlerine devam eden  Seven, açıklamasında şunları söyledi.

 

■"MODASI GEÇMİŞ KRONİK HAZIMSIZLAR!"

 

"Zira yıllar yılı suistimal edilen ve siyaset malzemesi olarak üzerinde polemik üretilen konu, sıradan herhangi bir konu değildir. Hele hele tarih bilmez, halkına verdikleri vaadleri bile yerine getiremeyen, konuyu, beceriksizlik ve başarısızlıklarını kamufle aracı olarak kullanan fütursuzların işi hiç değildir. Ayrıca görevleri halktan aldıkları yetkiyle hizmet üretmek olan  belediye meclisleri, tarihin özellikle de aziz Osmanlı  ve padişahlarının tartışılarak, edep ve saygı sınırlarının aşıldığı yerler değil, şehrin imarı ve inşasının tartışılıp, çözüm üretildiği  yerlerdir. Osmanlı deyince kırmızı görmüş çılgın boğaya dönen, ağızlarından salyalar akan, modası geçmiş kronik hazımsızlar, Sultan Vahideddin üzerinden bir kaşık suda fırtına koparmaya çalışsalar da, gerçek asla değişmeyecektir. Konu, kadim milletin hassasiyeti, vicdanı ve hasretidir."

 

SEVEN: 'SULTAN VAHİDDEDIN HAN'IN NAAŞI TÜRKİYE'YE GETİRILMELİDİR'

 

Dolayısıyla, bilirkişi gerektiren tarihi konular ekseninde, bu tür provakatif girişimleri, Sultan Vahideddin Han'ın kamu vicdanında ses bularak, yeniden gündeme gelen, milletimizin Şam'da bulunan mezarının Türkiye'ye getirilmesi talebine karşı art niyetli, ön alma, engelleme faaliyet ve girişimleri olarak görmekteyiz. Buna karşın devletimiz, kamunun hassasiyetini dikkate alarak, Sultan Vahideddin Han'ın aziz nâaşı, görkemli bir merasimle Türkiye'ye getirilerek, tarihin eksik kalan önemli bir kısmı da tamamlanmalıdır. Tarihine ve ecdadına gönülden bağlı ve saygılı milletimizin arzusu ve talebi budur."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.