SEVEN'DEN OMÜ REKTÖRÜ PROF.DR. YAVUZ ÜNAL'A ZİYARET

SAMSUN HABER Haber Girişi : 11 Mart 2021 16:43
SEVEN'DEN OMÜ REKTÖRÜ PROF.DR. YAVUZ ÜNAL'A ZİYARET
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven OMÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Yavuz Ünalı ziyaret ederek kendisine Türk Güreşinin Sembolü Yaşar DOĞU'nun tablosu ile birlikte kitabını hediye etti.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Sn. Prof. Dr. Yavuz Ünalı ziyaret ederek kendisine Türk Güreşinin Sembolü Yaşar DOĞU'nun tablosu ile birlikte kitabını hediye etti. 

Ziyarette OMÜ yerleşkesinde yer alan ve Yaşar Doğunun adını taşıyan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi ve Güreş konuşuldu.  

AHMET SEVEN: SN. REKTÖRÜMÜZE İLGİLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yaşar Doğu hakkında kitap yazan ve araştırmalarıyla tanınan Arş. Yazar Ahmet Seven Sn. Rektörümüze hem hayırlı olsun dedim hem de: " Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu YAŞAR DOĞU üzerine çalışmalar yapması, araştırmacılara arşiv niteliğinde bilgi toplaması, Yaşar Doğu araştırma odası kurularak burada görsel ve basılı eserlerin yer alması. Okul önüne Yaşar Doğu'nun biyografisinin yer aldığı bir rölyef yapılması.

Her yıl Uluslararası Yaşar Doğu Spor Ödüllerinin Valilik-Büyükşehir Belediyesi ve OMÜ işbirliğiyle tertiplenerek verilmesi,

Yaşar doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine Yaşar Doğunun mücadelelerle dolu başarıya giden örnek hayatının anlatılması, felsefesinin kazandırılması yönünde girişimde bulunulması. Yaşar Doğuyu gündemde tutacak etkinliklerin takip edilmesi.

Güreşle anılan iller arasında başta yer alması gerekirken ismi dahi geçmeyen Samsunun bilimsel ve akademik anlamda Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öncülüğünde ele alınarak çalıştaylar düzenlenmesi, sempozyum ve konferanslar verilmesi, 

Her yıl Yaşar Doğunun vefat tarihinde Ankara ve birçok yerde anıldığı halde OMÜ de bir hareketlilik olmamaktadır. Kendi şehrinde kendi ismini taşıyan bir fakültede bu etkinliğin gerçekleşmesi yönünde gerekli çalışmaların yapılması hususunda düşüncelerimi aktardım. Ayrıca yayınladığım ve bugüne kadar 6 baskı yapmış bulunan Yaşar Doğu kitabım hakkında bilgi verdim. Kendisi ilgi ile karşıladı. Konuya gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.  


PROF. DR. YAVUZ ÜNAL; YAŞAR DOĞU İSMİNİ TAŞIYAN BİR FAKÜLTEMİZ OLMASINDAN DOLAYI GURUR DUYUYORUM


Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Sn. Prof. Dr. Yavuz Ünal'da ziyaretten memnun kaldığı söyleyerek;  Yaşar Doğu'nun büyük bir isim olduğunu, OMÜ' de isminin yaşadığı bid fakültenin bulunmasından büyük gurur duyduğunu  konularla yakından ilgileneceğini ve ellerinden gelen çalışmayı yürütmeye çalışacaklarını ifade etti. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.