ŞANS OYUNLARIYLA GELEN PARA YAR OLMUYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ekim 2014 17:09
ŞANS OYUNLARIYLA GELEN PARA YAR OLMUYOR
Her yılbaşında heyecanla beklenen Milli Piyango çekilişi, bu yıl da heyecanla bekleniyor.

ŞANS OYUNLARINDAN GELEN PARA KİMSEYE YAR OLMUYOR

Her yılbaşında heyecanla beklenen Milli Piyango çekilişi, bu yıl da heyecanla bekleniyor. Büyük ikramiyenin 50 milyon TL olduğu çekiliş, milyonlarca insana hayaller kurduruyor. "Ah şu para bana çıksa da hayatımı kurtarsam", "Bu kadar parayla kim bilir kaç ev, kaç araba, kaç arsa alınır", "Parayı bulursam fakirlere de dağıtacağım" gibi hayaller bunlardan birkaçı. Yılbaşında pahalı yılbaşı hediyesi alamayınca herkes yakınlarına" milli piyangoyu tutturayım sana ev alacağım " diye söz verir. Peki büyük ikramiyeyi kazananlar gerçekten de hayal ettikleri gibi yaşayabiliyor mu? Yoksa o kadar para gerçekten de hayırsız mı? Şanstan dolayı mıdır bilinmez ama bundan önce piyangodan para kazanıp hayatı mahvolan insan sayısı hiçte az değil. İşte parasının tadına varamayan Milli Piyango mağdurlarının başına gelenler;

BU PARA KİMSEYE NİMET OLMADI

1-) "Eşime Kalmasın Diye Hepsini Harcadım"

53 yaşındaki Mustafa Savgan'ın macerası, bir çiçekçi kadının kendisine 2 lira harçlık vermesiyle başlıyor. Bu parayla Milli Piyango bileti alan Savgan, 1978 yılında 10 bin lira ikramiye kazanır. Savgan, "150 memurun maaşını 2 ayda yiyordum. Para eşime kalmasın diye harcamaya başlamıştım. Lokantalarda ödediğim hesaptan 5-6 kat fazlasını bahşiş olarak bırakıyordum. Sonunda paraları tükettim. Evlenirken karıma aldığım bir kilo altını da sattım, harcadım. Eşimi de annesinin yanında gönderdim, evdeki tüm eşyaları satarak İstanbul'a döndüm. Yıl 1985'ti. Cağaloğlu'nda bir handa hem gece bekçiliği hem ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Eşimin açtığı dava sonucu boşandım. Sevgi olmadan para bir işe yaramıyor." diyerek ibretlik hikayesini anlatıyor. Ayrıca 1982 ve 1984 yılında da ikramiye kazanan Savgan'ın yaşadıkları "Kaybedebilme Kabiliyeti" isimli bir belgesele konu oldu.

2-) Eski Günleri Özler

Türkiye'de en çok ikramiye kazandıran biletlerin satıldığı Nimet Abla'da çalışan Bilal Yıldız, 1996'da piyangodan kazandığı yüklü miktarda parayı bir ayda harcadı. Kazandığı ikramiyeyle 3 lüks ev alınabileceğiniz söyleyen Yıldız, "Hazıra dağ dayanmıyor. Büyük ikramiye kazananlar zengin oldum havasına girmesin, sade yaşamı tercih etsin. Aksi halde eski günlerinizi özler duruma gelirsiniz" dedi.

3-) Marangozluktan Para Babalığına

Denizli'nin Çivril ilçesinde marangoz olarak geçimini sağlayan Osman Kaplan, borçlarından dolayı hapse girmiş ve 1999 yılında hapisten çıktıktan 2 gün sonra Sayısal Loto'dan 340 milyar kazanmış. İki çocuk babası Kaplan'ın ilk işi eşinden boşanmak olmuş. Ardından İzmir'de Pınar Şirin isimli şarkıcıyla 20 milyar harcayıp Hilton'da nişan yapmış ve 6 ay sonra ayrılmış. Hızlı yaşayan Kaplan'ın parası kısa sürede tükenmiş. Paraların nasıl tükendiğini anlamayan Kaplan, "İkramiyeyi kazanınca akrabalarım birden çoğaldı. Daha önce borç isterim diye herkes kaçarken , ikramiyeden sonra bütün Çivril akrabam oldu. Nereden akraba olduğumuzu anlayamadım ama onlar Orta Asya'ya dayanan hikayeler anlatıp durdu. O kadar yoldan geldiler diye her birine para da veriyordum. Hızlı bir hayat yaşadım, param bitti" diye durumunu anlatıyor.

4-) "Milyonların Ahı Var"

Evli ve 3 çocuk babası Nurettin Çınar'a Turhal'da Milli Piyango'dan 6 milyar çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, Turhal'a dönerek şehirlerarası otobüs şirketi kurdu. İşler iyi gitmedi ve 1995 yılında iflas etti. Çınar, yaşadıklarını şöyle anlatıyor; "Sefa kısa sürdü. Milyonlarca kişinin para verdiği biletlerden bir iki kişi yararlanırsa böyle olur. Hepsinin ahı var üstünde, hayrı olmaz. Sonradan araştırdım, kimseye hayır getirmemiş"

5-) Kocayı Boşadı

Yeşim Akyol'a 2003 yılında 2 trilyon çıktı. Kavga etmeye başladığı 8 yıllık eşiyle boşandı. Kocası, "Parayı bulunca beni boşadı" diyerek eşini suçladı.

6-) Korku Eve Kapattı

Salih Bahtiyar, 1985 ve 1997'de iki büyük ikramiye kazandı. Bahtiyar'ın huzuru kaçtı, "Mafya beni bulacak" diye bunalıma girdi ve eve kapandı.

7-) Memurluğu Gitti

Ayhan Yalçınkaya 1995'te zengin oldu. Memurluğu bıraktı. İş yerleri de elinden gidince, "Memurluğa dönmek istiyorum" dedi.

8-) Mezarı Açıldı

Salih Gümüşçay, 1989'da 5 milyar kazandı. 1 yıl sonra öldü. Tek başınaydı, yüzlerce akrabası çıktı. DNA testi için mezarı açıldı.

9-) Oğlu Bıçakladı

Necmi Yıldırım, 2004 yılında 10 trilyonun dörtte birini kazandı. Oğlu, para için babasını boğazından yaraladı.

10-) İntihar Etti

Ahmet Bayram, 2005 yılı çekilişinde 5 milyon TL'lik ikramiyenin sahibi oldu. 9 çocuk babası Bayram, ilk iş olarak kendine peruk aldı. İstanbul'a yerleştikten sonra eşini de boşadı. Kumar ve gece hayatına tutuldu. Dost tuttu ve en son intihar etti.

11-) Donarak Öldü

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde yaşayan Mehmet Sarıoğlu'na 40 yıl önce büyük ikramiye çıktı. Yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü. Bir anda zengin olan Sarıoğlu, köyünde bir ev yaptı ancak zamanla parası kalmayınca komşuları bakmaya başladı. Bir süre sonra da evi yandı. Komşuları, kendi aralarında topladıkları paralarla evini onardı. Kimsesi olmayan Sarıoğlu'nun Sarayköy Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside donarak öldüğü belirlendi.

12-) Bunlar da Ecnebi Talihsizler

ABD'de doğan Jack Whittaker, 2002 yılında piyangodan tam 410 trilyon kazandı. Evi tam 7 defa soyulan Whittaker'ın torunu da fidye isteyen insanlar tarafından katledildi. Alkol ve uyuşturucu bağımlısı piyango talihlisi, zor bir hayatın ardından "Mutluyum, çünkü o uğursuz paradan tek kuruş kalmadı" diyor.

13-) Milli Piyango Yuva Yıktı!

İngiltere'de bir çekilişten 23,5 trilyon kazanan Michael Carroll, uyuşturucu sebebiyle karısı ve çocuğu tarafından terk edildi.

14-) Lükse Düşkünlüğün Sonu

Kanada'da lotodan 8,5 milyon dolar kazanan Gerald Muswagon, eline geçen parasını lüks arabalar, uyuşturucu ve alkole harcadı ve sonu intiharla bitti.

15-) İlginç Mağduriyet

2007 yılında 1 milyon 505 bin YTL'lik ikramiye Muğla'nın Ula ilçesinden birisine çıkmış. Bu ilçede yaşayan Arif İlhan arkadaşları arasında ikramiyenin ona çıktığını dile getirerek onlara şaka yapmak istemiş. Ailesi de dahil olmak üzere herkes İlhan'ı ciddiye alıp ikramiyeyi ondan gizli harcayacağını düşünüp tavır yapmışlar. Bu da başka bir mağduriyet hikâyesi..

Peki Ama Neden Sonları Böyle Oluyor?

En başta kişinin karakterinden kaynaklanan bir durum olsa gerek. Bir anda zenginleşiyorlar ve bu zenginliği kaldıramıyorlar. "Ne oldum" delisi oluyorlar. Parasız zamanlarında yanlarında olan, onlara her türlü desteği veren insanları unutuyorlar. Bunların haricinde emek harcamadan kazanılan para, çevredeki para almak için olan akbaba görünümlü insanlar ve cinsel açlıklar da üst üste gelince kaçınılmaz son geliyor.
İşin ilginci büyük ikramiye kazananın zarar getirmediği insanlar iş adamı ya da iş kadını olan insanlar. Bu insanlar zaten paraya tok olduklarından dolayı, ikramiye kazanılması onları pek etkilemiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.