Samsunlular bu tabelayı görmek istiyor

Samsunlular Samsunun hemşerisi olan ve Samsuna ilk Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluğu getiren Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu’nun tabelasının şehrin giriş ve çıkışlarında yer almasını istiyor.

 

Türk Güreşinin efsanesi Yaşar Doğunun şehrin giriş ve çıkışlarında yer alması için çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları seslerinin karşılık bulması için çaba harcayacaklarını belirtiyorlar.

 

Yaşar Doğu’nun hayatını kaleme alarak Güreş Tarihine önemli bir kaynak eser kazandıran Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven tabelanın bir an evvel yapılıp Samsunluların isteğinin yerine getirilmesini geç kalmış bir hak olarak gördüğünü ifade ederek: “Yaşar Doğu Samsun için büyük bir değer ve Samsunun tanıtımı için de büyük bir şanstır. Ancak Samsunlu yetkililer bugüne kadar bunu değerlendirmekte geç kalmıştır. Dünya güreş camiasının yakından tanıyıp takip ederek saygı duyduğu bu büyük insana yakışır çalışmaların başlatılması gerekir. Biz Uluslararası Yaşar Doğu Spor Ödüllerinin Samsun’da yapılması için ilgili makamlara teklif sunduk. Girişimlerimiz üzerine şu anda Ankara’da yaşadığı evde Yaşar Doğu Güreş Müzesinin hazırlıkları devam ediyor. Samsun tüm bu gelişmelere hazır olmalıdır. Yaşar Doğu’nun memleketi Samsuna hoş geldiniz tabelası şehrin giriş ve çıkışlarına bir an evvel asılmalıdır. Şehirlerarası yollarımızda göğsümüzü kabartan bu isimle karşılaşmak istiyoruz” diyerek konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
ikk