Samsunlu sanatçı Sedat Erdiş 'Diriliş' dizisinde

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Aralık 2014 21:16
Samsunlu sanatçı Sedat Erdiş 'Diriliş' dizisinde
TRT'de gösterime girecek olan 'Diriliş' dizisinde Samsunlu Tiyatro sanatçısı Sedat Erdiş'te rol alıyor. Sedat Erdiş daha önce Med Cezir, Kurtlar Vadisi, gibi dizilerde de rol alarak başarılı bir oyun sergilemişti.
TRT'de gösterime girecek olan 'Diriliş' dizisinde Samsunlu Tiyatro sanatçısı Sedat Erdiş'te rol alıyor. Sedat Erdiş daha önce Med Cezir, Kurtlar Vadisi,  gibi dizilerde de rol alarak başarılı bir oyun sergilemişti.  
Erdiş Vahyin izinde isimli dizi dede rol alacak. 
TRT 1 ekranlarına yeni bir Osmanlı dizisi geliyor. İddialı dizi Diriliş Ertuğrul'un izleyiciyle buluşmasına saatler kala yeni fragmanı da sosyal medyada ilgi çekmeye başladı bile.

DİRİLİŞ, ERTUĞRUL GAZİ'NİN YAŞAMI

10 Aralık'ta ilk bölümü yayınlanacak olan Diriliş dizisinin konusu; Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlının kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul Gazi'nin yaşamı ve kahramanlıkları olacak.

SEDAT ERDİŞ (SÖYLEŞİ)

SAMSUNLU tiyatrocu Sedat Erdiş, yakında TRT 1 ekranlarında Diriliş- Ertuğrul dizinde Engin Altan Düzyatan, Serdar Gökhan, Mehmet Çevik Hülya Darcan, Hande Subaşı gibi oyuncularla birlikte rol almaktan büyük onur duyduğunu belirterek, "Ben dizide obanın önde gelen karakterlerinden bir oba beyi olan Alpargu karakterini canlandırıyorum" dedi.

51 yaşındaki Sedat Erdiş, 8 yaşında başladığı tiyatro hayatını 40 yıl sürdürüp, 2005 yılında kamera önüne geçmeye karar verdiğini belirtti. Tiyatroya çok küçük yaşlarda başladığını vurgulayan Erdiş, "Bizim mesleğimiz meşakkatli, zor bir meslek. Eğer seviyorsan, içinde sanat aşkın varsa yapabiliyorsun. Sevmek gerekiyor. Özveri olması gerekiyor. Özveri yoksa sanat yok" diye konuştu.

 Kamera önünde olmanın kendisinin istediği bir şey olmadığını ifade eden Sedat Erdiş, "Ben 40 yıldır tiyatro oyunculuğu yapıyorum. Tiyatro sahnesi mabettir. Biz hep isteriz ki tiyatro sahnesinde sanatımızı gerçekleştirelim. Ülkedeki tiyatronun durumu ortada. İnsanların maddi anlamda sıkıntılar çektiği dönemlere geliyorsun. Para kazanamıyorsun. Evine barkına bakmak durumunda kalıyorsun. Ama tiyatrodan kazandığın parayla bir dönem sonra çoluk çocuk bakılmıyor da, okutulmuyor da. Daha önce de geliyordu bana dizi teklifleri, sinema filmi teklifleri. Ama ben ısrarla sahnede kalmayı yeğleyen sanatçılardan oldum. Ta ki 2005 yılına kadar. Sinop'ta çekilen ve ilk oynadığım dizi olan 'Parmaklıklar Ardında' da rol aldım. Orada çok enteresandır 3 ayrı karakterde oynadım. Belki de aynı dizide 3 ayrı karakterde oynayan ender oyunculardan biriyim. Sonra sırasıyla Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar, Yalan Dünya, Kurtlar Vadisi Pusu, Galip Derviş, İntikam, Umutsuz Ev Kadınları'nın yanı sıra çeşitli kanallarda yer alan Zoraki Başkan, Medcezir, Kaçak Gelinler, Gurbette Aşk, gibi dizilerde görev aldım. 10 yıl içinde 14 dizide, 2 sinema filmde rol aldım" dedi.
 
Şu anda yapımını Tekden Film'in, yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, senaryosunu yine Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin'in yazdığı ve Metin Günay'ın yönetmenliğini yaptığı 'Diriliş-Ertuğrul' dizisinde rol aldığını dile getiren Sedat Erdiş, "13'üncü yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp'lerinin Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar'a karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği'ni kurma sürecini anlatıyor. Yakında TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan Diriliş-Ertuğrul dizisinden ilk görüntüler yayınlandı. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu anlatan dizide Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı, Can Kahraman ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor. Ben de dizide obanın önde gelen karakterlerinden bir olan oba beyi Alpargu karakterini canlandırıyorum. Birinci bölümünü bitirdik. İkinci bölümü çekiliyor. Birinci bölümünden ne kadar etkili olabileceğini görebiliyoruz. Osmanlı kuruluş hikayesini anlatan çok önemli oyuncuların yer aldığı güzel bir dizi. Oynamak istediğim, karakterlerden biriydi, Alpargu" diyerek şöyle devam etti:
 
SAMSUN'DA DA DİZİLER ÇEKİLSİN
 
"Samsun bir oyuncu fabrikası. Bir çok Samsunlu sanatçı Anadolu'dan gidip, İstanbul'a sektörün kalbinde bu işi yapan onuru ile yapan bölge insanları var. Ben elimden geleni yapıyorum memleketim için. Memleketim de, sanatçıları için bir şey yapsın istiyorum. Çevre illerde sürekli diziler ve sinema filmleri çekiliyor. Ama Samsun'da çekilen bir dizi ve sinema filmi yok. Bu lafımın altından bu memleketi idare edenler bir şeyler çıkarsın. Samsun'da neden dizi ve sinema filmi çekilmiyor sorusuna, lütfen cevap versinler."

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.