Samsunlu Şairler Çanakkale Zaferinin 100. yılını şiirleriyle kutladılar

SAMSUN HABER Haber Girişi : 19 Mart 2015 00:09
Samsunlu Şairler Çanakkale Zaferinin 100. yılını şiirleriyle kutladılar
Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) ile Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER)'in ortaklaşa düzenledikleri Çanakkale Zaferini anma günü duygulu anlara sahne oldu.
SAMSUNLU ŞAİRLER ÇANAKKALE ZAFERİNİ ŞİİRLERİYLE KUTLADI
KADEF'TE ANLAMLI ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMASI
Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) ile Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER)'in ortaklaşa düzenledikleri Çanakkale Zaferini anma günü duygulu anlara sahne oldu.
KADEF binasında gerçekleşen geceye çok sayıda Samsunlu Ozan ve Şair katılarak Çanakkale Zaferini konu alan Türkü ve şiirlerini okudular. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlanan programa şairlerin yanısıra şiirseverlerde katıldı.
Programa 'Çanakkale'den dönmeyi düşünmediler' isimli tiyatro kitabının yazarı Hasan Anayol, Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven birer konuşma yaparken, davetlilerde gece ile ilgili duygularını dile getirdiler.
Ayrıca Hasan Anayol 'Çanakkale'den dönmeyi düşünmediler' isimli tiyatro kitabını davetlilere hediye ederek imzaladı.Çanakkale Ruhunun nesilden nesile aktarılması gerektiğini  ifade eden Anayol Çanakkale varlık ile yokluk arasında bir çizgidir dedi.

Kavak Dernekleri Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz  yaptığı konuşmada ;

Bugün burada yad etmeye çalışacağımız Şehit ve Gazilerimize karşı anlamlı bir görevi yerine getirmiş bulunuyorsunuz. Biraz sonra sizler sözleriniz ve şiirlerinizle unutmadığınızı, onlar da unutulmadıklarını bir kez daha sizin dilinizden tüm dünyaya haykıracaklar. Bir millet önden gidenlerin yeri doldurulsa ayakta ve hayatta kalır. Bu tabloyu gördüğüm zaman umutlanıp milletimizin kıyamete kadar ayakta ve hayatta kalacağını söyleme bahtiyarlığını duyuyorum.

Görmeseniz duymasanız da bir şeyi bilmemiz yeterli diye düşünüyorum. Ecdadımızı yad ettiğimiz bu salonda sizin dualarınıza, şiirlerinize milli duygularımızı dile getiren türkülerinize kuşkusuz Anadolumuzun en ücra köylerinden kalkıp cepheye koşan ve bir daha geri dönmeyen Kınalı Aliler, daha yaşı 15'inde Mehmetler eşlik edecektir. Ben sizin aranızda bu programı bu his ve duygularla takip edeceğim. Sizin de bundan farkınızın olmadığını biliyorum.

Onlar annelerine mektup yazdılar, mektup daha anaların eline geçmeden şehit olup gittiler. Anaları onlara mektup yazdı mektup geldiğinde mezarında çoktan otlar bitmiş ötelere gitmişlerdi. O mektuplar hala sahibini arıyor. İşte sizin onlar için yazmış olduğunuz şiirlerinizi de sahibini arayan birer mektup gibi görüyorum. Umarım bundan böyle hiçbir mektup hiçbir şiir sahipsiz kalmaz. Bu duygularla Çanakkale şehitlerimiz ve gazilerimizi M. Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bu vatan için canını verenleri, hizmet edenleri? Bir kez daha Rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Bu programa katılarak paylaşan tüm davetlilere ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, gecemizin hayırlı ve güzel geçmesini diliyorum'dedi

RESİM GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.