Samsunlu halk aşıkları şairler ve öğrenciler Aşık Veysel'e gittiler

SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Ocak 2024 21:05
Samsunlu halk aşıkları şairler ve öğrenciler Aşık Veysel'e gittiler
Samsunlu halk aşıkları şairler ve öğrenciler Âşık Veyselin kabrini ziyaret için trenle Sivas'a gittiler

Samsunlu halk aşıkları şairler ve öğrenciler Âşık Veyselin kabrini ziyaret için trenle Sivas'a gitti

 

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023 yılı "Âşık Veysel Yılı" olarak  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ulusal ve uluslararası etkinliklerle anılması kararlaştırılmış olup tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. 

 

 

Bu bağlamda Samsun Valiliği tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğinde hazırlanmış olan yarışmalar doğrultusunda Samsun ili genelinde resmi/ özel ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Vefatının 50. Yılında Aşık Veysel temalı" resim, afiş tasarım, slogan ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmiş olup yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler ve Samsunlu ozan ve yazarların da içinde bulunduğu 30 kişilik grup 26 Ocak 2024 Cuma günü trenle gidiş ve karayolu ile dönüş olarak bir akşam konaklamalı Sivas Şarkışla'ya Aşık Veyselin mezarını ziyaretine gönderildi. 

 

Samsundan Aşık Sebahattin Dülger (Aşık Erdemli), Aşık Hasan Sancak (Aşık Sancak), Aşık Mustafa Bilir (Aşık Obalı) Aşık Ramazan Yavuzarslan (Aşık Yavuz) Ozan İsa Kahraman (Ozan Karamani) Şair Kenan Yavuzarslan, Samsun Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı Şair Doğan Kan ve Şair Nermin Eker'in yer aldığı gruba Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'de eşlik etti.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.