• reklam

Samsun Yazarlar Derneği Başkanından İlkadım Belediyesi Kitap Fuarına Tepki

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Haziran 2022 15:36
Samsun Yazarlar Derneği Başkanından İlkadım Belediyesi  Kitap Fuarına Tepki
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven İlkadım Belediyesinin 03-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Bulvar AVM’de düzenleyeceği kitap fuarına kurum ciddiyetinden uzak kaldığı gerekçesiyle katılmayacaklarını bildirdi.

İLKADIM BELEDİYESİNİN DÜZENLEDİĞİ KİTAP FUARINA GÖLGE DÜŞTÜ

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven İlkadım Belediyesinin 03-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Bulvar AVM’de düzenleyeceği kitap fuarına kurum ciddiyetinden uzak kaldığı gerekçesiyle katılmayacaklarını bildirdi.

 

Fuar Samsuna yabancı kalmıştır

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven’den açıklama geldi

Seven: “İlkadım Belediyesinin Kitap Fuarı adı altında düzenleyeceği etkinlikte Samsunun hiçe sayıldığı tamamen bencilce tavırlarla hareket edildiği ve ayırım yapıldığı görülmektedir. Bu da fuarın ciddiyetine gölge düşürmüştür. Bu hususta İlkadım Belediye Başkanı Sn. Necattin Demirtaş’ında yanıltıldığı kanaatindeyim.  Böyle değerli bir fuarın Samsunda yer alan kitabevleri yayın kuruluşları ve STK’larla ortak olarak gerçekleşmesini herkesin sahip çıkarak ev sahipliği yapmasını isterdim. Fakat bencilce tutumlar nedeniyle ciddiyetten uzak kaldığını ve genele hitap etmekten uzaklaştığını görüyorum. Fuar Samsuna yabancı kalmıştır” diyerek konuştu.

 

DIŞARIDAN GELECEK YAZARLAR KARŞISINDA SAMSUNLU YAZAR VE ŞAİRLER GÖRÜLMEZDEN GELİNDİ. FUAR POPÜLİZME PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

 

Seven Samsunlu Yazarların fuarda öne çıkarılmayıp dolgu maddesi olarak görüldüğünü, Fuarın popülizme kurban edildiğini iddia etti.

 

Seven katılmak isteyen Dernek üyelerinin Samsun Yazarlar Derneği dışında katılabileceklerini bu konuda kararın kendilerine ait olduğunu da söyledi.

 

Selamet Kitabevi Sahibi Mustafa Öztürk’ten tepki

Bünyesinde Üniversite Yayınevi ve Akademi Yayınevi olmak üzere iki adet yayınevi bulunan Samsunun köklü kitabevlerinden birisi olan Selamet Kitabevi sahibi Mustafa Öztürk sosyal medyada Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sevenin Sayfasına yaptığı yorumda şunları yazdığı görüldü:

 

 “Malesef, Körler, sağırlar birbirini ağırlar deyimi burada da geçerli. Ahmet Bey kardeşim. Biz de bu fuar organizasyonunu 24 veya 25 Mayıs günü duyduk. İlkadım Belediyesi'nin kültür müdürlüğünü aradığımda müdür beye ;" kitap fuarı yapıyormuşsunuz Samsunun markası 60 yıllık firmayı en azından nezaketen davet etmeniz gerekmez mi? Atakum belediyesi de 2 defa kitap fuarı yaptı. Onlar da davet etmedi " dediğimde " biz organizasyonu şirkete verdik. Hiçbir şeye karışmıyoruz. Sadece samsunlu yazarlar ile ilgili çalışma yaptık, ama ben organizasyon firmasını arayayım , size de iletişim numarasını vereyim " dedi. Ve iletişim numarasını gönderdi. İlgili vatandaşı aradım ve fuara katılmak istediğimizi ifade ettik. Fiyat ve hangi yayınevleri ile katılabileceğimizi sorduğumuzda , popüler markaların büyük çoğunluğunun rezerveli ( daha sonraki araştırmamda rezerve edenlerin de yayınevlerinin kendileri olmadığı , ahbap çavuş misali fuar organizasyon firması ve kardeş kuruluşları ) ve metrekare fiyatının da ; organizasyon ve duyuru yönünden çok çok iyi olan Erzurum fuarının neredeyse 1,5 katı ( Erzurum 300 TL , burası 450 TL) yüksek fiyatla teklif edildi. Her şeye rağmen , firma ve yayın markalarımız ile orada bulunmamız gerektiğine inanarak , 26 mayıs da organizasyon yetkilisine watsap üzerinden , Stand talebimizi ilettik. Ve ... Şu ana kadar olumlu veya olumsuz bir cevap gelmedi... . Bütün bunları niye yazdım.CİDDİYETSİZLİĞİN boyutunun daha iyi anlaşılması ve İLGİLİLERİN DİKKATİNE sunmak için.....”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.