SAMSUN KARDEŞELİ DERNEĞİNDEN FATMA ÇAVUŞA ZİYARET

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Nisan 2019 22:31
SAMSUN KARDEŞELİ DERNEĞİNDEN FATMA ÇAVUŞA ZİYARET
Merkezi Samsunda bulunan ve başarılı çalışmalarıyla bilinen Samsun Kardeşeli Derneği Gençlik ve Spor Bakanlığından geçen bir projesi çerçevesinde İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grupla kültürel değer taşıyan mekanları ziyaret etti.
SAMSUN KARDEŞELİ DERNEĞİNDEN FATMA ÇAVUŞUN KABRİNE ZİYARET

Merkezi Samsunda bulunan ve başarılı çalışmalarıyla bilinen Samsun Kardeşeli Derneği Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile gerçekleşen "Çocuklar hep gülmeli dedi. Gençlik düştü yollara" projesi çerçevesinde OMÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grupla kültürel değer taşıyan mekanları ziyaret etti.

Program çerçevesinde Milli Mücadele yıllarında Samsunun kadın kahramanlarından olan Fatma Çavuşun 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköyde bulunan kabri de ziyaret edildi.

Ziyarette Fatma Çavuş hakkında kitap yazan Araştırmacı Yazar Ahmet Seven'de yer aldı. Ahmet Seven katılımcı öğrencilere Milli Mücadele yıllarında Samsunun durumu  hakkında bilgi verdi. Milli Mücadele Kahramanı Fatma Çavuşun kahramanlıklarını da anlatan Seven öğrenci grubuyla birlikte Fatma Çavuşun kabrini ziyaret ederek dua ettiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.