Samsun İnşaat Fuarı 2015 açıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Nisan 2015 12:41
Samsun İnşaat Fuarı 2015 açıldı
Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğinde gerçekleştirilenTÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlen

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğinde gerçekleştirilen  'Samsun İnşaat Yapı, İnşat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde  düzenlenen açılış töreni ile ziyaretçilere kapılarını açtı.

Tüyap Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan ERSÖZLÜ açılış töreninde yaptığı konuşmada,''Tüyap Samsun Fuarları'nın 2015 yılında Samsun'daki ilk fuarı Samsun İnşaat Fuarını bugün ziyarete açıyoruz. Yıl sonuna kadar devam edeceğimiz çeşitli fuarlarla Samsun'un geçmişte var olan fuar şehri olma özelliğini tekrar kazandıracağız. Bu fuarlar hem bölgeye, hem de Samsun'a ekonomik ve ticari anlamda önemli katkı sağlayacaktır.

İnşaat sektörü ülkemizin en önemli sektörlerinden biri. Ülkemiz için önemli olan bu sektör Karadeniz Bölgemiz ve Samsun şehrimiz açısından da oldukça önemli bir sektördür. Bu fuarla bölgedeki inşaat sektörüne önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Samsun İnşaat Fuarı'na 174 marka katılıyor. Fuarımızda  İran, Irak, Gürcistan, Makedonya, Bosna Hersek ve Hırvatistan'dan katılan heyetler var. Hafta sonu da bölgemizin çeşitli illerinden sektör temsilcileri fuarımızı gezecekler. Fuarımızın düzenlenmesine verdikleri katkılardan dolayı başta Samsun Valiliğimiz olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ açılış töreninde yaptığı konuşmada,'' Samsun fuarcılıktan gelen bir şehir, fakat bizim Samsun'da klasik fuarcılıktan ihtisas fuarı geçmemiz biraz uzun yıllar aldı. Bu gün Samsun dünyanın ve ülkemizin en gelişmiş şehirlerinde olan bir fuar ve kongre merkezine sahip. Bizde bunun mutluluğunu hissediyoruz.

Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de son yıllarda inşaat sektöründe çok hızlı gelişmeler yaşandı. Bu fuarımızda inşaat sektörünün değerli mensupları kendi meslekleri ile ilgili yeni gelişmelere burada tanıklık edip, varsa eksikliklerini telafi edecekler. Bana göre Karadeniz Bölgesi'nde insanların ihtisaslaşmış olduğu inşaat sektörü gibi bir itici gücü, Samsun'daki iktisadi kalkınmamızın lokomotifi hale getirebiliriz. İnsanlarımız, firmalarımız komşu ülkelerde de inşaat işleri yapıp ülkemize döviz getirebilirler. Ben bu fuara katılan firmalara ve fuarın düzenlenmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN açılış töreninde yaptığı konuşmasında,''Değerli konuklar ben böyle güzel bir fuar merkezini Samsun'a kazandırdıkları için başta benden önceki Samsun Valisi olan Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin AKSOY bey olmak üzere bu fuar ve kongre merkezinin yapımında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Fuarcılık günümüzde çok önemli bir olgudur. Biz şehrimizde böyle fuarlar düzenlenmesinden dolayı çok şanslıyız. Fuarcılık kısa bir sürede gelişecek bir sektör değildir. Batı ülkelerinde ve Amerika'daki önemli fuarların yaklaşık yüz yıllık bir geçmişleri var.  Samsun ilimiz fuarcılık alanında ülkemizin önemli şehirlerinden birisi.

Bu fuarımız inşaat ve yapı malzemeleri fuarı. Türkiye inşaat sektöründe dünyada çok iyi bir noktadır. Ben şahsım olarak çok katlı binaların yapılmasına karşıyım. Artık olabildiğince yatay binalara geçmemiz gerekiyor. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız defaten vurguladılar. İlimizin coğrafi yapısına bakıldığında olabildiğince daha az katlı binalar yapmamız gerekiyor. İnsanların refah düzeyini artırmak için daha az katlı binaları hayatımıza sokmak gerekiyor.

Fuarlarda üretici ile tüketiciyi bir araya getirmenin yanında inovasyon alanında da bir branş oluşturup, yeni ürünleri sergilemek ve belki de o yeni ürünleri Samsun üzerinden Türkiye ye kazandırmak gerektiğini düşünüyorum. Biz bunu bu fuarcılık mantığı içerisinde mutlaka yapacağız. Karadeniz insanı  inşaat alanında ülkemizde ve tüm dünyada çok iyi sıralarda. Yeni yapılan inşaatlar kalite ve innovatif ürünleri kullandığımız takdirde bu alanda çok rahat edip hızlı bir ilerleme kaydedeceğiz. Mutlak suretle konutlarımızı daha kaliteli ve konforu daha yüksek şekilde yapmamız gerekiyor.

Bu fuarımız sadece ilimize değil, bütün bölge ve çevre illerimize hitap eden bir fuar. Fuarımızda yurt dışından çeşitli ülkelerden heyetler var. Ben fuarın ülkemize, bölgemize ve Samsun'a hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Vali konuşmalarının ardından Samsun İnşaat Fuarı'nın açılışı Vali İbrahim ŞAHİN ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Vali İbrahim ŞAHİN açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan firmaların ürünlerinin sergilendiği standları gezdi.

Törene ayrıca Tekkeköy Kaymakamı İbrahim KÜÇÜK, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU, Ticaret Borsası Başkanı Sinan ÇAKIR, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.