Samsun Emniyet Müdürlüğü’nden Korsan kitap uyarısı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 11 Ekim 2022 12:38
Samsun Emniyet Müdürlüğü’nden Korsan kitap uyarısı
TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler farklı etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü’nden Korsan kitap uyarısı

Samsun Emniyet Müdürlüğü’nden Korsan kitap uyarısı

 

Bölgenin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan ve 300'e yakın yayınevinin katılımıyla gerçekleşen Karadeniz 7. Kitap Fuarı panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan bir dizi kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı.

 

 

POLİSLER ÜNLÜLERE SUNUM YAPTI

 

1-9 Ekim 2022 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler farklı etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi. Özellikle Korsan Yayınlarla ilgili broşür dağıtarak halkı bilgilendiren güvenlik görevlileri Nasuh Mahruki ve Prof. Dr. Üstün Dökmen gibi tanınmış isimlere de sunumlar yaptı. 

 

HAYAL GÜCÜ KOPYALANAMAZ

 

Dağıtılan broşürlerde, ‘Üreten ve geliştiren daha güçlü Türkiye için korsan ve taklit ürüne hayır’ ve 'Hayal gücü kopyalanamaz' denilerek korsan kitabın nasıl ayırt edileceği de anlatıldı. Dağıtılan broşürlerde 'Fikri mülkiyet hakları nedir, telif hakları nedir, korsan kitap ve CD nedir, bandrol nedir, korsan kitap ihbarı nereye yapılacaktır’ gibi bilgiler yer aldı.

 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Samsun İl Emniyet Müdürlüğünün Karadeniz Kitap Fuarında açtığı stantta da “Kadına Karşı Şiddet”in önlenmesi için başlatılan KADES uygulaması anlatıldı. Emniyet mensupları burada ayrıca Narkotik suçlar, Siber suçlar, dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirdi.

 

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven’den teşekkür

Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Biriliği Samsun İl Temsilcisi ve Korsan Kitap İlesam İl Komisyon Üyesi Ahmet Seven: “Samsun Emniyet Müdürlüğümüzün korsan kitaba karşı yürüttüğü bilgilendirme çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. TÜYAP kitap fuarında Samsun Yazarlar Derneği standımızı ziyaret ederek Yazarlarımıza korsan kitap hakkında bilgi veren broşür dağıtan emniyet mensubu arkadaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.