SAMSUN’DAN KARADENİZ 7. TÜYAP KİTAP FUARI GEÇTİ

SAMSUN’DAN KARADENİZ 7. TÜYAP KİTAP FUARI GEÇTİ

 

            Pandeminin etkilerinin azalmasıyla özlenen Karadeniz  7. Tüyap Kitap Fuarı  1-9 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.  Fuarda imza günü olan bir yazar gözüyle değerlendirme cüretinde bulunmak istedim.

 

           Öncelikle böyle büyük bir organizasyonu düzenleyen Tüyap ekibini buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Ben hiç bir aksaklık görmedim.  Standatlar mesafeleri ferah, Samsun’da yaşayan  yazarlara, deneklere yer verilmiş.   Milli Eğitim Müdürlüğü,  Üniversite gibi yerel kurumlara büyük stantların verilmesi taktire şayandı.  Tabi bütün bunlarda  yayınevlerinin çok rağbet etmemesinin etkisi vardı. İçinde bulunduğumuz hafta ülkemizin bir çok ilinde Kitap Fuarının olmasının  ve Yayınevlerinin aynı anda bir  çok ilde  olmama tercihi olacağı kanısındayım. 

 

          Eğitimci yazar olarak bu görünenlerin dışında başka bir açıdan bakarak  tespitlerimi paylaşmak istiyorum.  Her şeyden önce pandeminin  etkisiyle uzak kaldığımız okuyucu ile buluşma fırsatı oldu. Sadece okuyucu  değil elbette yazar dostlarımızla bir araya geldik, yeni kitaplarını görme ve alma imkanımız oldu. Standımızı ziyaret eden okuyucu dostlarımızla  kısada olsa hasbihal ettik ve özlem giderdik.  Uzaklardan imza gününe gelen tanınmış yazarlarla tanışma fırsatımız oldu.  Samsun’un değerlerini konu alan paneller düzenlendi.  Şunu belirtmeliyim ki panellerde halkımızın gerekli katılımı göstermediğini düşünüyorum.  Çünkü imza günüm olduğu için, salonlara uğradığımda katılımcıların az olduğunu gördüm. Keşke bir panelin düzenlenmesinin kolay olmadığını, panelistlerin  ise rastgele seçilmediği bilinse. 

 

            Çevre illerden gelen okullar  ile il içinden akın akın gelen okulların çakışmasıyla hafta için yoğunluk yaşandı.  Çocukların ve gençlerin kitaplarla ilgilendiğini görmek güzeldi.  Hafta sonu ise ailelerin  büyük ilgisi vardı. Küçük çocuklar  anne babasının elinden  tutmuş , ablalar , abiler  kendileri kitaplara    bakıyor karar veriyordu.  Gördüğüm kadarıyla aileler çocukları kitap okusun istiyor ve çocuklarının  kitap almasını destekliyor.  Öte yandan kitap okumak sanki sadece çocuklara mahsus bir durummuş gibi  büyüklerin kitaplardan uzak durduğunu da  fark etim.

 

            Sonuç itibariyle, vücudun beslenmesi için  yemeğe ihtiyacı var.  Ruhun beslenmesi için ise kitaba ihtiyacı vardır.  Kitap fuarları ise ruhu beslemek için bir aracı.  Kitap fiyatlarının  fuarlar için minumum tutulduğunu düşünürsek  bu iyi bir fırsattı.  Bu organizasyonu düzenleyen, emeği geçen tüm yazar ve okuyucuları tebrik ediyorum.  Kitap severlerin artması dileğiyle kitaplı günler diliyorum.

 

10.10.2022

Bilsen ŞAHİN

Eğitimci-Yazar

Etiketler : Kitap Fuarı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.