Sağ ol oğlum parayı aldım artık gelmene gerek yok

Sağ ol oğlum parayı aldım artık gelmene gerek yok

 

Milli Güreşçilerden Osman Şener Hüseyin Akbaş ile ilgili bir anıyı şöyle anlatır: 

 

  “Karakucaklarda başarıları ile kabiliyeti görülen Tokat'ın Muhat Köyünden (Almus) güreşçi Hüseyin Akbaş, Milli Takım Antrenörü Yaşar Doğu tarafından Ankara’ya çağrılır. Köydeki koyunlarının bakım problemi için zor razı olan Akbaş’ın ailesi kısa süre için Hüseyin Akbaş’ı Ankara’ya gönderirler. Bir süre sonra Akbaş’ın Tokat’a bağlı Muhat köyündeki babası bir mektup yazarak oğlunun geri dönmesini, koyunlarının bakıcısız kaldığını paralarının olmadığını söyler. Yaşar Hoca mektubu okur. Hüseyin Akbaş’ın cevabı olarak kendisi Hüseyinin ailesine 250 Tl ile birlikte bir mektup yazar ve postalar.

 

    Mektupta rahatının çok iyi olduğunu şampiyon olacağını kendilerinin iyi olmasını temennisini bildirir. Bu mektup babasının eline geçince memnun olur. Babası cevaben:

 

  — “Sağ ol oğlum parayı aldım gelmene gerek yok, şampiyon olda öyle gel” der.

 

     Hüseyin Akbaş aynı sene Türkiye Şampiyonasında daha evvelki Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Hasan Gemici ve Ahmet Bilek’i yenerek Milli Takıma girer ve katıldığı ilk Dünya Şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkar. Daha sonra da ardı sıra şampiyonlukları devam eder”

 

Yaşar Doğu işte böyleydi...

 

Ahmet SEVEN'in Yaşar DOĞU kitabından...

  • 1 / 1 Sağ ol oğlum parayı aldım artık gelmene gerek yok 0

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
sağ blok