• reklam

Saathane Meydanı Büyük Cami Önündeki alan meselesi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Mayıs 2024 11:16
Saathane Meydanı Büyük Cami Önündeki alan meselesi
Saathane esnafları yüzyılı aşkın süredir o bölgenin hareketliliğini sağlamalarının yanısıra emniyet sübabı da olmuşlardır. Eğer bugün meydan hala canlılığını korumuş koruyabilmişse bunu başta esnaflara borçludur.

Saathane Meydanı Büyük Cami Önündeki alan meselesi

 

SAMSUN BÜLTEN-EDİTÖR'DEN

 

Saathane Meydanında devam eden düzenleme çalışmaları devam ediyor. Burada kayda değer tarihi gelişmeler yaşandığı bir gerçek.

 

Saathane Meydanında hem modern hem de eskiye bağlı kalınarak geniş çapta düzenlemeler yapıldı. Bunlar kolay ve basit çalışmalar değil. Önce cesaret ister. Ufuk ister. Tecrübe ister...Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

Bugünlerde Büyük Camii önünde bulunan alanın akıbeti tartışılıyor. Bildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan  daha önce o alanda yarım asrı devirmiş esnaflarla birara gelerek ortak bir noktada buluşmak ve anlaşmak istiyor. Yani ortak akıl ile hareket etmek istiyor. Buna eminim. Çünkü bir çalışma yapılırken iki tarafın da mağdur edilmemesi gerekiyor.  

 

Saathane esnafları yüzyılı aşkın süredir o bölgenin hareketliliğini sağlamalarının yanısıra emniyet sübabı da olmuşlardır. Eğer bugün meydan hala canlılığını korumuş koruyabilmişse bunu başta esnaflara borçludur. Bu gözardı edilemez bir gerçektir. Bütün bunlar göz önünde tutularak bir an evvel kendi emekleriyle sahip oldukları dükkanlarına geçişleri sağlanmalıdır. 

 

Tarihi şehirlerin tarihi çarşıları olur. Saathane Meydanında yer alan esnaflar da Samsunda tarihi çarşı olma görevini  yerine getirmişlerdir.  Burada ticaret yapan esnaf bölge bazında şehrin ekonomisinin yanısıra turizmine de ciddi katkıda bulunmuşlardır.

 

Şimdi bütün bu geçmişi de göz önüne alarak ortak akılla hareket edilip bir sonuca varılmalıdır. 

 

Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Halit Doğan'ın olumlu kararlar alacağından kuşkum yoktur. 

 

Bu şehir esnafıyla, insanıyla, meydanıyla...bizim. Hiçbirini birbirinden ayırmak olmaz.  Büyük Cami önündeki alan esnaflarla birlikte çözüme kavuşmalıdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zafer Köktan 03 Haziran 2024 21:14

    Bence o alan,yeşil alan olarak bırakılmalı.Esnaf için başka çözüm yolları bulunmalı.

  • 4. Amonhutep 01 Haziran 2024 23:52

    Açık kalması da çok güzel bulvardan saat kulesi görünüyor.

  • SAMSUNLU 01 Haziran 2024 14:48

    BÜYÜK CAMİYE YAKIŞIR ORASI. ADI BÜYÜK CAMİ AMA NAMAZA KILMAYA YER YOK BOŞ ALANA CAMİ AVLUSU OLARAK DÜZENLENEBİLİR.

  • Hüseyin Çalık 28 Mayıs 2024 19:03

    Bir yeraltı çarşısı olamazmıydı ?,iyi bir çalışma ile geniş bir alan açılabilirdi güzel olan her şey için teşekkürler.