Saadet Partisi iflas etmiş, celladına aşık olmuştur!

SİYASET Haber Girişi : 09 Mart 2023 23:46
Saadet Partisi iflas etmiş, celladına aşık olmuştur!

Milli Görüşçüler Haber 7'ye konuştu: Saadet Partisi iflas etmiş, celladına aşık olmuştur!

 

Milli Görüş camiasının sembol isimleri, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aday tanıtım seremonisine tepkilerini yinelerken, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Mücahit' benzetmesi yapılmasını topa tuttu. İşte, Haber 7'ye yapılan açıklamalar:

 

Milli Görüşçüler Haber 7'ye konuştu: Saadet Partisi iflas etmiş, celladına aşık olmuştur!

 

Kamuoyunda 'altılı masa' olarak lanse edilen Millet İttifakı, iki yıllık istişarelerin sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinde mutabakata vardı.

 

Daha önce başörtüsü için 'bir metrekarelik bez parçası' yorumunda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları eşliğinde SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından açıklanması Milli Görüş camiasının tepkilerine neden oldu. 

 

 

Öbür taraftan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi'nin merhum Necmettin Erbakan Hoca ile özdeşleşmiş 'Mücahit' lakabını Kemal Kılıçdaroğlu'na yakıştırması, eleştirilerin ana odağındaydı. 

 

 

Haber 7, konuyla ilgili olarak 'laiklik' gerekçesiyle kapatılan Refah Partisi'nin (RP) eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın, 28 Şubat sürecinde hapsedilmiş RP Ankara Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan'ın, kendi döneminde suikasta uğramış Refah Parti'nin eski Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak'ın görüşlerine başvurdu. İşte; Yıldız, Ceylan, Koçak ve Aydemir'in açıklamaları:

 

"BU SLOGANLAR, ERBAKAN DÜŞMANLIĞININ BİR SİMGESİDİR"

 

1995 yılında Refah Partisi sıralarından Ankara Milletvekili olarak seçilen Hasan Hüseyin Ceylan, SP Genel Merkezi'nde yapılan 'laiklik' vurgusunun merhum Erbakan Hoca'ya beslenen düşmanlığın simgesi olduğunu şu şekilde anlattı:

 

"Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın bütün rüyalarıyla, hülyalarıyla, yapmak istedikleriyle taban tabana zıt bir harekettir. Özellikle Refah Partisi ve Fazilet Partisi kapatılırken CHP’lilerin tek bir sloganı vardı, “Türkiye laiktir, laik kalacak” şeklinde… Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni Refah Partisi kazandığı zaman “Türkiye laiktir laik kalacak” yürüyüşleri vardı. Murat Karayalçın’ın, Emin Çölaşan’ın başını çektiği yürüyüşlerdi… Bu isimlerin hepsi, Refah Partisi kapatılırken, Erbakan Hoca’ya idam davası açılırken, yapmış oldukları yürüyüşlerde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırıyorlardı. Erbakan Hoca’ya tavırlarını bu sloganlarla haykırıyorlardı. O sebeple bu sloganlar, Erbakan düşmanlığının bir simgesidir. Bu sloganlar Refah’ın zihniyeti olan Milli Görüş’e karşı olmanın bir simgesidir…"

 

 

"UTANÇ VERİCİ"

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamada görevli oluşunu 'utanç verici' diye belirten Ceylan, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Orada Saadet Partisi Genel Başkanı’nın, CHP Genel Başkanı’nın adaylığını duyurmasında görevlendirilmiş olması fevkalade utanç vericidir. Kabullenmem mümkün değildir… 28 Şubat’ta hapse giren tek milletvekili olarak, Hasan Hüseyin Ceylan olarak diyorum ki, Saadet Partisi’nin bugün Milli Görüş’le ne kadar alakasının kalmadığını bugün partililer tahlil edecek ve gereğini yapacaklardır diye düşünüyorum. Zaten şu anda oyları 0,5’in altında görülmektedir."

 

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu duyururken, gövde gösterisinin Erbakan Hoca'nın ocağında yapılmış olması Milli Görüş'e gönül vermiş isimlerin tepkisini çekti.

 

"MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN YEGANE TEMSİLCİSİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

 

Necmettin Erbakan Hoca'nın yarım kalmış çoğu hayalini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiğini söyleyen eski milletvekili, Haber 7'ye yaptığı özel açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.