OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi nin akıbeti ne olacak?

SAMSUN HABER Haber Girişi : 07 Eylül 2023 07:49
OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi nin akıbeti ne olacak?
Şehir-Üniversite buluşmasının odak noktası olacak denilerek Eylül 2019'da İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Hakkı Bey Sokak açılan QMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi kaderine mi terkedildi.

OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi nin akıbeti ne olacak?

 

Neden açıldı niçin yürümedi?

 

Şehir-Üniversite buluşmasının odak noktası olacak denilerek  Eylül 2019'da İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Hakkı Bey Sokak açılan QMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi kaderine mi terkedildi. 

 

Açıldığı gün Kadim Medeniyetimizin mirası olan geleneksel sanatlarımızı şehrimizde yaşatmak amacıyla Üniversitemiz bünyesinde açılan ”İlim, Sanat ve Kültür Evi” şehrin merkezinde sanat ruhunun yaşanacağı manevi ortamıyla Üniversitemiz öğrencilerine ve Samsun halkına hizmet vermektedir denilen QMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi çürümeye terkedildi.

 

ÖMÜ'nun “Herhangi bir gelir elde edilmeyecek” dediği tarihi binanın açılışında  konuşan o günün OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlim, Sanat ve Kültür Evinde hattatların, ebru sanatçılarının ve güzel sanatlarla ilgili hocaların olacağını belirterek, “Birimlerimiz burada herhangi bir şekilde kazanç amacı gütmemek kaydıyla sadece günlük kendisini döndürebilecek bir ücret ve küçük ödemelerle bu hizmetleri vermeye çalışacak. Buradan herhangi bir şekilde hocalarımızın gelir elde etmesi söz konusu olmayacak. Aynı zamanda da burası bir buluşma yeri olacak. Akşam sohbetlerimiz olacak. Gündüzleri de çalışmalar devam edecek. Burada inşallah daha sık buluşmayı ümit ediyoruz” demişti.

 

Birkaç buluşma haricinde faaliyetlerine son veren OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evnin akıbeti merak ediliyor.

 

OMÜ Rektörü Ünal Yavuz'un  bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor?

 

Etiketler : OMÜ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Şerafettin GÜPLÜCE 08 Eylül 2023 01:50

    Bu binayı Rektör Yavuz ÜNAL'ın makamı olarak kullandığını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Yazık, bu binanın Klasik Türk İslam sanatlarını yaşatmak için bin bir emek ile açıldığını duyduk ama bin bir bahane ile Yavuz Ünal tarafından kapatılarak kendisine makam odası yapması kabul edilemez.