Nurettin Sever: Delegelerimizin onurlu duruşuna güveniyorum

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Temmuz 2023 13:53
Nurettin Sever: Delegelerimizin onurlu duruşuna güveniyorum
Bem Bir Sen Samsun Şube Başkan Adayı Nurettin SEVER 16 Temmuz'da yapılacak olan Kongre ile ilgili açıklama yaptı.

SAVAŞ GAYRETLİ'NİN
'USULSÜZLÜK' DAVASI 
DEVAM EDERKEN!

 

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanlığı'nda Neler Oluyor?

 

Belediyeler ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Samsun Şube Başkanlığı seçimleri yaklaşırken mobing iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

 

Nurettin Sever’in 2019 seçimlerinde Genel Başkan Yardımcısı olması sebebiyle boşalan Samsun Şube Başkanlığı koltuğuna Yönetim Kurulu tarafından Yönetim Kurulu Üyesi olan Savaş Gayretli getirilmişti? (seçimle mi atamayla mı?)

 

Süreç içerisinde 'usulsüz' uygulama ve kararları sebebiyle üyelerin tepkisini toplayan Savaş Gayretli hakkında yapılan son Genel Kurul öncesi bazı üyeler genel merkez üst kurul delegelerinin duyuru ve ilan yapılmadan usulsüz olarak uydurma belgelerle belirlendiği, seçimi şaibeli konuma düşürdüğü gerekçesiyle dava açmıştı. 

 

Usulsülük davası devam eden Şavaş Gayretli şimdi 16 Temmuz 2023 Pazar günü yeni kongreye gitmeye hazırlanıyor.

 

Nurettin SEVEN artan iddialar üzerine bir açıklama yaptı

 

Eski Başkan Nurettin Sever ile yarışacağı öğrenilen Gayretli'nin seçim öncesi kazanabilmek için üyelere 'mobing' uyguladığı yönündeki iddialar her geçen gün artarken Nurettin SEVEN artan iddialar üzerine bir açıklama yaparak şöyle konuştu:

 

"ÖNCE ŞUBEYİ TEMSİLCİLİĞE DÜŞÜRDÜ"

 

Benim Genel Başkan Yardımcısı olup Ankara'ya gitmemden kısa bir süre sonra üyelerin tepkisini toplayan ve 'usulsuz uygulama ve kararlar' alan bu arkadaş, tepkiler dinmeyince seçim kazanamam kaygısıyla ilk iş olarak şube statüsünü temsilciliğe düşürerek başkanlığını garantiye almaya çalıştı.

 

Şubenin temsilciliğe düşebilmesi için 400 üye sayısının altına düşmesi gerekiyor. 3 il için şubeleri il temsilciliğine çevirme kararı alındı, biz bunu onayladık. Sendikamız mahkemelerle anılmasın diye bu karara şerh düşmedim ancak gördüm ki üst kurul delegeleri de seçim yamadan (yönetimdeki Ali Kukuş) çıkartmışlar yerine başka bir üyeyi yönetime almışlar ve bizlerden de bu evrakı saklamışlar.  

 

Bunun üzerine Ali Kukuş üst kurul delege seçimi yapmadan genel kurul yapıldı diye mahkemeye verdi.

 

Bunun üzerine ben de harekete geçerek il temsilcileri için aynı mücadeleyi verdim. Genel kurul öncesi tekrar Samsun şube başkanlığına dönüştürülmesi için karar aldırdım. Bu kararı genel başkan yardımcılığı görevimden olabaleceğimi bile bile aldırdım. Tabi ki son genel kurulda bizi yönetime almadılar.

 

Ancak süreç içerisinde ve sonrasında Savaş Gayretli ile ilgili 'usulsüzlük' iddiaları gündemden düşmezken 16 Temmuz 2023 Pazar günü yapılacak olan Samsun Şube Başkanlığı seçimi öncesi üyelere baskı ve gerçek dışı iddialarla rahatsız edildikleri sık sık kulağımıza gelen bilgiler arasında.

 

Bu yolda 23 yılı aşkın bir emeğimiz, tecrübemiz var. Doğal olarak delegasyon bize tekrar aday olmamız noktasında baskı yapıyor. Bunca sorun ve sıkıntıları görünce taşın altına elimizi koymamamız mümkün değil tabiki. 

 

Seçim öncesi üyelere baskı yapılıyormuş. ‘Yok genel merkezle kötüymüşüz, yok işler nasıl gidecekmiş vs.’ Böyle saçma bir şey olabilir mi? Ben yıllarca genel merkezde çalışmış biri olarak, genel merkezler şubelerle uyumlu çalışmak zorundadır. Genel merkezi ayakta tutan da var edende üyelerdir, dolayısıyla şubelerdir. Bizim makam sahiplerine yaranmak gibi bir gayemiz olmadı yıllardır. Üyelerimizin hak ve hukuku tek gaye ve mücadelemizdir. Bu mücadeleyi 23 yıldır bu anlayışla yaptık bundan sonra da nasip olursa böyle yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca Belediye Başkanları seçim sürecinde  tarafsızlığını korumalıdır. Delegeyi etkileyici tavırlarda bulunmamalıdır. Sandığa delegenin hür iradesi yansımalıdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha 15 Temmuz 2023 09:02

    Yazlık uğraşı memurun hakları olması gerekirken Sayın il temsilcimiz mesele kendi koltuğu olunca genel merkezi bile ayağa kaldırma kabiliyetine sahipmiş.ne hikmetle yemek yol performans sds giyim kalemlerinde ki haksızlıklara 4senedir kulağını tıkayan zatı muhterem kendine gelince Levent usluyu bile Samsun’a getirebiliyor uş.helal sana Sayın savaş bey

  • Abdullah Arlı 14 Temmuz 2023 18:44

    Şube Başkanlığı altın tepside kendisine sunulan ve koltuğunu korumak ve seçimlerden kaçmak için şubeyi temsilciliğe çeviren bir başkan seçimleri kendi başarısıyla kazanamayacağını anladığı için Genel Başkan ve Başkan yardımcılarından medet ummaktadır. Delegeler, bu tür baskı ve dayatmalara boyun eğmeyecektir.