Nasihat; Unutma ki eğer bir gün...

TARİH Haber Girişi : 18 Ekim 2015 23:26
Nasihat; Unutma ki eğer bir gün...
Büyük sözüdür. Der ki; Eğer bir gün dostunla düşman olursan sakın ona karşı güçlü kuvvetli olmak için de olsa düşmanlarınla işbirliği yapma.
 Büyük sözüdür. Der ki; Eğer bir gün dostunla düşman olursan sakın ona karşı güçlü kuvvetli olmak için de olsa düşmanlarınla işbirliği yapma. 

Bugün düşman olduğun dostunla bir gün yine dost olabilirsin fakat düşmanınla asla dost olamazsın.

Dostumun dostu benim de dostumdur. Dostumun düşmanı benim de düşmanımdır.

Dostunla aran açıldığında ikinizin de düşmanı olanlarla bir araya gelirsen yalnız dostluğunu değil şahsiyetini de kaybetmiş olursun.
İşbirliği yapmış oldukların sende gördükleri ihaneti unutmayıp bir gün gelir bizi de satar diyerek buldukları ilk fırsatta tekmeyi atmakta gecikmezler.

Allah'ın düşmanlarından medet bekleme.

Allah'ın düşmanları eğer seni yanına çekerlerse bil ki ilk yoldan çıkaracaklar sen olursun.
Yeryüzünde başına hangi dertler gelirse gelsin Allah'tan yardım dileyin. Allah size yardım etmezse başka yardım edecek yoktur.

Dar ve zor zamanda asla dostunuzu yalnız bırakmayın. Onun bu imtihanı sizi güldürmesin. Allah onu imtihan etmektedir. Yusuf gibi düştüğü kuyudan çıkarıp onu sultan eder. Ona gülenleri çukurlara atar.

Dost kimdir? Allah'ı ve Resulünü dost bilip yolundan gidenler. Bana Allah yeter diyenler. Allah'a sığınanlar...işte onlar dostların kendileridir...
Kim de Allah'a düşman olup ona bayrak açanların gölgesine sığınırsa...işte onlarda sapıtmış olanların ta kendileridir. Düşmanın gölgesi bir gölgelik değil Cehennem ateşidir. 

Tut ki Allah seni dostunla imtihan ediyor...Sabret azmet ve tevekkül et...

Dostunla münakaşa ettiğinde sakın düşmanınızdan birini hakem tayin etmeyin. Yine dostlarınızdan birini tercih edin.




Etiketler : Nasihat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.